Anställd blir frisk

När en anställd som varit sjuk en längre tid blir frisk igen behöver du i de flesta fall bara sluta rapportera ledighetsorsaken Sjuk från dag 91.

Vad behöver du göra?

När en anställd blir frisk igen ska du sluta rapportera att personen är sjuk.

Sluta rapportera sjuk

När den anställda blir frisk igen slutar du rapportera ledighetsorsaken Sjuk (I1). Behöver du hjälp med hur du ska göra i just ditt lönesystem för att rapporteringen till oss ska bli rätt enligt våra överföringskrav ska du kontakta supporten för ditt lönesystem.

Om den anställda har varit sjuk sedan före årsskiftet 2002/2003

När ersättningen från Försäkringskassan upphör ska den anställda flyttas över till tjänstepensionsavtalet PA 16. I och med det ska lönesystemet skicka ett datum för när personen blev frisk. Det går inte att skicka en ny anställning från och med det datumet.

Läs mer om tillfrisknande i kapitel 7.4 i överföringskraven för tjänstepensionsavtalet PA 16.

Överföringskrav

Om lönesystemet inte kan skicka ett datum för när personen blev frisk till oss eller om du är osäker på hur det fungerar i ditt lönesystem kontaktar du oss via mejl. 

Skicka ett mejl till oss

Vad kostar det?

När en anställd börjar arbeta igen debiteras du full premie från det datum då personen blev frisk.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL