Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Filtrera nyheter

 • Varmt välkommen till årets frukostmöte!

  2017-08-22

  Du som är pensions- eller HR-ansvarig hos en arbetsgivare med statlig tjänstepension är välkommen till frukostmötet. Mötet är kostnadsfritt och direkt efter är du välkommen att delta på Pensionsdagen utan kostnad (ordinarie pris 1 995 kronor).

 • Dela på deltiden

  2017-07-03

  Väljer du att arbeta deltid under en längre tid kan det påverka din tjänstepension. Eftersom du får en lägre lön kan det påverka hur mycket din arbetsgivare betalar in till din tjänstepension.

 • Prata med din partner

  2017-06-13

  Bröllopet! Ja, det är ju jättetrevligt. Det är också ett bra tillfälle för dig och din partner att prata om tjänstepensionen. Kolla gärna vad som gäller!

 • Blankett för att byta avdelning

  2017-06-01

  Under vissa förutsättningar är det möjligt för personer födda före 1988 att tillhöra Avdelning I istället för Avdelning II. Nu kan den anställda eller du som arbetsgivare beställa en blankett för att göra en överenskommelse om det.

 • Årlig trendanalys till regeringen

  2017-05-31

  Idag får Finansdepartementet vår senaste rapport om pensionsavgångar inom statsförvaltningen. Rapporten används som underlag i regeringens kommande budgetarbete.