Tjänstledig på heltid

När du är tjänstledig på heltid tjänar du i vissa fall in till din tjänstepension och i vissa fall inte. Hur de olika delarna i tjänstepensionen påverkas beror på när du är född.

Om du är född före 1988

Är du tjänstledig på heltid för till exempel studier tjänar du in till den förmånsbestämda delen de första åtta månaderna om du har den delen. Du tjänar inte in till delarna Kåpan Tjänste, den valbara delen och Kåpan Flex.

Ska du vara tjänstledig på deltid?

Om du är född 1988 eller senare

Om du är tjänstledig på heltid och inte får någon lön från din arbetsgivare tjänar du inte in någonting till din tjänstepension från statlig anställning

Ska du vara tjänstledig på deltid?

Tjänstledig på heltid för annan anställning

Om du är tjänstledig för att arbeta hos en annan arbetsgivare där du får så kallad tjänstepensionsrätt, tjänar du in till tjänstepensionen i den anställningen. Du tjänar inte in till tjänstepensionen från anställningen som du är tjänstledig från.

Tillhör du ett annat tjänstepensionsavtal?

Informationen på den här sidan vänder sig till dig som har tjänstepension från statlig anställning.

Se om du tillhör något av våra andra avtal

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL