Flytta de pengar du hittills tjänat in

På Mina sidor kan du flytta pengarna som du hittills tjänat in till din valbara del, från en försäkringsgivare till en annan. Det tar 7-8 veckor för hela processen. Du betalar en avgift för att flytta dina pengar.

Om du vill kan du flytta pengarna som du hittills tjänat in till din valbara del. Från en försäkringsgivare till en annan, eller till en annan sparform hos samma försäkringsgivare. För att flytta pengarna loggar du in på Mina sidor. Har du inte möjlighet att logga in kontaktar du vår kundservice.

Logga in på Mina sidor

Så här går flytten till

Här får du en beskrivning av hur flytten går till, steg för steg. Det tar 7 -8 veckor för hela processen.

1. Beställ sammanställning

Du beställer en sammanställning för att se var du har dina pengar och vilka pengar som du kan flytta. Vi kontaktar de försäkringsgivare som är anslutna till tjänstepensionsavtalet PA 16 för att se om du har pengar hos dem. Vi meddelar dig via melj eller sms när sammanställningen är färdig. Det kan ta upp till 9 dagar.

De försäkringsgivare vi kontaktar är:

 • Alecta
 • AMF
 • Futur
 • Kåpan Tjänstepension
 • Handelsbanken
 • Länsförsäkringar
 • SEB
 • Swedbank

2. Ta del av sammanställningen

För att ta del av din sammanställning behöver du logga in på Mina sidor. Du hittar den under Hantera din valbara del och i tjänsten Flytta dina pengar. I sammanställningen ser du vilka pengar som du kan flytta. Du kan även ha pengar som inte går att flytta som visas i sammanställningen.

3. Flytta dina pengar

När sammanställningen är klar har du 2 veckor på dig att bestämma om du vill flytta dina pengar.

Du betalar en avgift för att flytta dina pengar. Avgiften ser du i samband med att du flyttar pengarna . Avgiften dras från pengarna du flyttar.

Avgifter för att flytta pengar

SPV och försäkringsgivarna tar ut avgifter när du flyttar dina pengar. Avgiften dras från pengarna du flyttar.

Avgiften från oss på SPV är 300 kronor per försäkringsgivare du flyttar från. Det är vissa försäkringsgivare som står för den avgiften och avdraget syns när du får dina pengar placerade hos den valda försäkringsgivaren.

Tabell som visar avgift i kronor per flytt i tjänsten flytta dina pengar
Försäkringsgivare Avgift för flytt till en annan försäkringsgivare
Alecta 0 kronor
AMF - Fondförsäkring  200 kronor
AMF - Traditionell försäkring  200 kronor
Futur 0 kronor
Handelsbanken 0 kronor
Kåpan Tjänstepension, Kåpan Valbar 200 kronor
Kåpan Tjänstepension, Kåpan Aktieval 200 kronor
Länsförsäkringar 400 kronor
SEB 300 kronor
Swedbank 500 kronor

 

4. I samband med flytten väljer du försäkringsgivare för dina framtida inbetalningar

I samband med att du flyttar dina pengar ska du även välja vilken försäkringsgivare som ska ta hand dina framtida inbetalningar till din valbara del.

5. Vänta på att flytten blir klar

När du har skickat in hur du vill flytta dina pengar tar det ungefär 6 veckor innan flytten är helt färdig. Vi meddelar dig när allt är klart.

Ångrar du dig?

Ångrar du dig efter att du skickat in din flytt kan du avbryta flytten inom 10 dagar. Det gör du på Mina sidor.

Varför kan jag inte flytta alla pengar?

Du kan ha pengar hos försäkringsgivare som inte längre är anslutna till avtalet eller som du tjänat in innan rätten att flytta pengar fanns. De pengarna visas inte i sammanställningen eller i tjänsten Flytta dina pengar.

Gör så här för att flytta pengar som du tjänat in före 2016

Du kan ha pengar hos en försäkringsgivare som inte är anslutna till tjänstepensionsavtalet PA 16. Då kan du inte använda tjänsten Flytta dina pengar på Mina sidor. I vissa fall kan du flytta de pengarna på egen hand.

Ta reda på om du kan flytta pengarna

 1. Kontakta den försäkringsgivare som du tänker flytta dina pengar från för att ta reda på om du kan flytta pengarna och till vilken avgift.
 2. Kontakta den försäkringsgivare du tänker flytta pengarna till så hjälper de dig hur du ska göra. Det går bara att flytta till de försäkringsgivare som är anslutna till tjänstepensionsavtalet PA 16:
 • Alecta
 • AMF
 • Futur
 • Handelsbanken
 • Kåpan Tjänstepension
 • Länsförsäkringar
 • SEB
 • Swedbank

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL