Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Filtrera nyheter

 • Coronaviruset – hur påverkas pensionen?

  2020-04-01

  Här samlar vi aktuell information kring hur vår verksamhet och din kontakt med oss kan påverkas av covid-19, corona. Sidan uppdateras löpande.

 • Vi undanber oss kundbesök just nu

  2020-03-24

  I dessa tider med coronavirus vill vi helst att du kontaktar oss genom telefon, e-post eller chatt. Tack för att du visar förståelse!

 • Vi frågar om hur du upplever våra årliga uppgifter för tjänstepensionen

  2020-03-24

  Vi genomför just nu en kundundersökning till dig som nyligen fått meddelande om att dina årliga uppgifter för tjänstepensionen från statlig anställning är uppdaterade. Vi skickar undersökningen med sms.

 • För personer bosatta utomlands – vi förlänger svarstiden för levnadsintyg

  2020-03-13

  På grund av spridningen av det nya coronaviruset har vi beslutat att förlänga svarstiden på levnadsintygen för våra kunder bosatta utomlands. Tiden förlängs till den 30 september 2020.

 • Uppgifter om dina utbetalningar från oss

  2020-03-05

  I år har vi skickat en kontrolluppgift för de utbetalningar du fått från Kåpan Pensioner för januari till april 2019. Samma uppgifter kommer att finnas i din deklaration, fast redovisade från SPV. Den summan som står att vi betalat ut kan dock vara högre än din kontrolluppgift visar. Det kan i så fall bero på att du också har haft utbetalningar av förmånsbestämd ålderspension och den pensionen redovisas inte i kontrolluppgiften.