Arbetsgivarkvarten

Arbetsgivarkvarten är ett lätt sätt att få kort information om tjänstepensioner och vad du som arbetsgivare ska tänka på. 

För att få en inbjudan till arbetsgivarkvarten behöver du anmäla dig som prenumerant. Då får ett mejl med en länk till webbseminariet. Kom gärna fem minuter innan det börjar. Vi håller en frågestund efter genomgången så avsätt tid för det om du vill vara med.

Anmäl dig som prenumerant till arbetsgivarkvarten (extern webbplats, öppnas i nytt fönster)

Våren 2023

Kravet om minsta premie för leverans

Du får en genomgång av kravet som säger att det finns ett minsta belopp för rapportering av premiebestämda premier. Vi påminner också om vad du som arbetsgivare behöver tänka på i det här sammanhanget, nu när vi har ett nytt år.

Se inspelningen på YouTube (extern webbplats, öppnas i nytt fönster)

Nytt år – nya premier

Här får du en förklaring till varför kostnaderna för förmånsbestämd pension och kollektiva premier ändras för alla anställda just vid årsskiftet. 

Se inspelade arbetsgivarkvarten på YouTube, (extern webbplats, öppnas i nytt fönster)

Att tänka på vid delpension

Statligt anställda som tillhör PA 16 Avdelning 2 omfattas av delpensionsavtalet. Du får en kort genomgång kring vad du som arbetsgivare behöver göra,  vad kostnaden kan bli för dig som arbetsgivare och det som kan vara bra att ha koll på.

Se inspelningen på YouTube (extern webbplats, öppnas i nytt fönster)

Prata med de anställda om tjänstepensionen

Tjänstepensionen är en värdefull förmån för alla statligt anställda. Så se till att du och dina anställda vet vad det handlar om! Vi kollar på underlag som ni kan använda på era intranät och ger tips på när och hur ni kan prata om tjänstepensionen.

Se inspelningen på YouTube (extern webbplats, öppnas i nytt fönster)

 

Ansök om sjukpension om du har en anställd med sjukersättning

Om en anställd får sjukersättning eller aktivitetsersättning från Försäkringskassan kan vi också betala ut sjukpension. Men det är du som arbetsgivare som ansöker. Vi påminner om vad du bör tänka på och hur det fungerar med sjukpension och tillfällig sjukpension.  

Se inspelningen på YouTube (extern webbplats, öppnas i nytt fönster)

Få koll på fakturorna från oss

Här får du en genomgång av olika fakturor som du kan få från oss. Vi förklarar kort vad fakturorna gäller, när du får dem och hur du kan betala. Vi visar även var du själv kan hitta information om dessa fakturor.

Se inspelningen på YouTube (extern webbplats, öppnas i nytt fönster)

När en anställd är tjänstledig

När en anställd ska vara tjänstledig är det du som arbetsgivare som berättar för oss vilken typ av tjänstledighet det är. Det påverkar premierna till tjänstepensionen på olika sätt och här får du koll på skillnaderna.

Var med den 4 april kl. 13.00

Självbetjäningstjänster för dig som arbetsgivare

Har du sökt och fått behörighet till självbetjäningstjänsterna har du också tillgång till en eller flera självbetjäningstjänster hos oss. Häng med får du se hur de funkar.

Arbetsgivarkvarten den 18 april kl.13.00

Arbetsgivarkvarten 2 maj

Återkommer med ämne..

Arbetsgivarkvarten 16 maj

Återkommer med ämne

Titta på tidigare arbetsgivarkvartar

Om du missat någon arbetsgivarkvart eller vill titta på någon igen finns de flesta inspelade.

Titta gärna på tidigare arbetsgivarkvartar på YouTube

Vill du skicka in ett tips på ett ämne till nästa webbseminarium mejla gärna till kundaktiviteter@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL