Arbetsgivarkvarten

Arbetsgivarkvarten är ett lätt sätt att få kort information om tjänstepensioner och vad du som arbetsgivare ska tänka på. 

För att få en inbjudan till arbetsgivarkvarten behöver du anmäla dig som prenumerant. Då får ett mejl med en länk till webbseminariet. Kom gärna fem minuter innan det börjar. Vi håller en frågestund efter genomgången så avsätt tid för det om du vill vara med.

Anmäl dig som prenumerant till arbetsgivarkvarten (extern webbplats, öppnas i nytt fönster)

Hösten 2022

Statistikrapport från SPV

Hos oss finns en massa intressant statistik att ta del av och varje år lämnar vi en statistikrapport till regeringen. I höstens första arbetsgivarkvart tittar vi på några spännande delar från den.

Se den inspelade arbetsgivarkvarten på YouTube

Så blir pensions-kostnaderna för 2023

Varje år får du som arbetsgivare en prognos på nästa års pensionskostnader. Här tittar vi lite närmare på prognosen för 2023.

Se inspelade arbetsgivarkvarten på YouTube

Hur påverkar ändrad uttagsålder och höjd LAS-ålder?

2023 ändras åldern för när allmän pension kan tas ut som tidigast, från 62 år till 63 år. Åldern för hur länge de anställda har rätt att jobba kvar höjs också till 69 år enligt lagen om anställningsskydd. Men påverkas något kring tjänstepensionen? Var med på vår arbetsgivarkvart så får du koll på det.

Se den inspelade arbetsgivarkvarten på YouTube

Ny vägledning till överföringskraven

Innan sommaren publicerade vi överföringskraven i nytt format. Nu finns också en vägledning som ska hjälpa dig i vardagen. Vi visar och berättar hur. Du får också en påminnelse om var du hittar leveransplanen för 2023.

Se den inspelade arbetsgivarkvarten på YouTube

 

Extra inbetalningar till tjänstepensionen

Förekommer det att anställda hos dig har enskild överenskommelse om extra inbetalningar – exempelvis genom löneväxling? Eller har ni ett lokalt kollektivavtal om extra inbetalningar till tjänstepensionen? Vi påminner hur det ska rapporteras, var pengarna placeras och vad som är bra att komma ihåg.

Se den inspelade arbetsgivarkvarten på YouTube

Partsrådet och Trygghetsstiftelsen

Visst vet du att verksamheten inom Partsrådet och Trygghetsstiftelsen finansieras genom att du som arbetsgivare betalar en avgift varje månad? Vi berättar hur det går till och förklarar vilken roll vi på SPV har i sammanhanget.

Tisdag den 6 december kl.13.00

Inspelade arbetsgivarkvartar

Längre ner på sidan finns direktlänkar till de arbetgivarkvartar vi sände under våren 2022. Vi försöker spela in alla tillfällen så att du kan se dem i efterhand om du inte kan delta.

Titta gärna på tidigare arbetsgivarkvartar på YouTube

Vill du skicka in ett tips på ett ämne till nästa webbseminarium mejla gärna till kundaktiviteter@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL