Arbetsgivarkvarten

Arbetsgivarkvarten är ett lätt sätt att få kort information om tjänstepensioner och vad du som arbetsgivare ska tänka på. 

För att få en inbjudan till arbetsgivarkvarten behöver du anmäla dig som prenumerant. Då får ett mejl med en länk till webbseminariet. Kom senast fem minuter innan det börjar. Vi håller en frågestund efter genomgången så avsätt tid för det om du vill vara med.

Anmäl dig som prenumerant till arbetsgivarkvarten (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Inspelade arbetsgivarkvartar

Längre ner på sidan finns direktlänkar till de arbetgivarkvartar vi sände under våren 2022. Vi försöker spela in alla tillfällen så att du kan se dem i efterhand om du inte kan delta.

Titta gärna på tidigare arbetsgivarkvartar på YouTube

Hösten 2022

Statistikrapport från SPV

Hos oss finns en massa intressant statistik att ta del av och varje år lämnar vi en statistikrapport till regeringen. I höstens första arbetsgivarkvart tittar vi på några spännande delar från den.

Tisdag 13 september kl. 13:00

Så blir premiekostnaderna för 2023

Varje år ger vi dig som arbetsgivare en prognos på nästa års pensionskostnader. Här tittar vi lite närmare på prognosen för 2023.

Tisdag 27 september kl. 13:00

11 oktober kl 13:00 - ämne kommer

25 oktober kl. 13:00 - ämne kommer

8 november kl. 13:00 - ämne kommer

6 december kl. 13:00 - ämne kommer

Inspelade arbetsgivarkvartar från våren 2022

Nytt år – nya premier

Varje år beräknas nivåer för premierna om. Under arbetsgivarkvarten idag svarar ger vi en genomgång av hur den största premien, sparpremien, påverkas. Vi försöker också ge tips på vad du kan tänka på.

Se den inspelade arbetsgivarkvarten på Youtube

Avisering om årsbesked

Vi kikar på själva utskicket, både till digital brevlåda och på vykort, samt hur det ser ut när den anställda loggar in på spv.se. För nu finns det även en prognos där! Kanske får du frågor från de anställda eller att det är något särskilt som du som arbetsgivare vill uppmärksamma?

Se den inspelade arbetsgivarkvarten på Youtube

Så här använder du tjänsten Visa anställning

Vi berättar om tjänsten Visa anställning. Vi berättar dessutom om hur vi anpassat tjänsten för en säkrare hantering av anställningsuppgifter.

Tyvärr ingen inspelning, men ta gärna del av presentationen från Arbetsgivarkvarten

Länk till presentationen från kvartenLäs mer om självbetjäningstjänsten Visa anställning

 

Att tänka på vid pensionering

När en anställd går i pension är det vissa saker du som arbetsgivare behöver tänka på. Vi går igenom vad som gäller så du har koll nästa gång en anställd ska pensioneras!

Se den inspelade arbetsgivarkvarten på Youtube

Två årliga fakturor

Nu under våren skickar vi två olika årliga fakturor från oss. Den ena handlar om återbetalning av premiebestämda premier för anställda som varit sjuka och delpensionslediga under 2021. Den andra handlar om administrationsavgift för hanteringen av den valbara delen. Vi förklarar vad de här två fakturorna handlar om.

Se den inspelade arbetsgivarkvarten på Youtube

Nytt i tjänsten Hantera behörigheter

Vi berättar om nyheter i tjänsten Hantera behörigheter! Här kan ni själva lägga till och ta bort behörigheter till våra självbetjäningstjänster, men för att behörigheterna ska finnas kvar behöver de också kontrolleras regelbundet. Vi visar hur det fungerar och berättar vad du behöver tänka på.

Se arbetsgivarkvarten på Youtube

 

Få kläm på avdelningarna i PA 16

I pensionsavtalet PA 16 finns två avdelningar – Avdelning 1 som är helt premiebestämd och Avdelning 2 som innehåller både premiebestämda delar och en förmånsbestämd del. Vi förklarar vad som är vad och skillnader som kan vara bra att känna till.

Se arbetsgivarkvarten på Youtube

Vad påverkar premien för den förmånsbestämda delen?

Du som arbetsgivare betalar sparpremier för anställda som tjänar in till förmånsbestämd ålderspension.

Premien påverkas bland annat av generella antaganden om livslängd, ränta och omkostnader. Storleken beror också på den anställdas ålder, lön, löneökningar, tjänstetid och pensionsålder. Vi berättar mer om hur det funkar och vad som är bra att känna till.

Se arbetsgivarkvarten på Youtube

Överföringskrav i nytt format

Du som arbetsgivare ansvarar för att lämna uppgifter till oss varje månad. Det gör du enligt våra Överföringskrav. Vi vill att det ska vara tydligt och lätt att förstå vilka uppgifter du ska lämna och hur du ska göra det. I säsongens sista arbetsgivarkvart berättar vi vad som är på gång inom kort.

Se arbetsgivarkvarten på Youtube

Vill du skicka in ett tips på ett ämne till nästa webbseminarium mejla gärna till kundaktiviteter@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL