Arbetsgivarkvarten

Arbetsgivarkvarten är ett lätt sätt att få kort information om tjänstepensioner och vad du som arbetsgivare ska tänka på. Vi sänder varannan måndag klockan 12.30–12.45 (jämna veckor) med start den 13 januari.

För att få en inbjudan till arbetsgivarkvarten behöver du anmäla dig som prenumerant. Då får ett mejl med en länk till webbseminariet. Kom senast fem minuter innan det börjar. Vi håller en frågestund efter genomgången så avsätt tid för det om du vill vara med.

Vi försöker spela in alla tillfällen så att du kan se dem i efterhand om du inte kan delta.

Anmäl dig som prenumerant till arbetsgivarkvarten (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Våren 2020

Här är vårens arbetsgivarkvartar. Beroende på nyheter och aktuella händelser kan vi justera programmet och lägga till extra arbetsgivarkvartar. Är du prenumerant får du alltid mejl om det.

Nytt år – nya premier

I slutet av januari får du årets första faktura för förmånsbestämd pension. Den kommer med stor sannolikhet att vara på ett mycket högre belopp än den du fick i december. Varför då? Vi förklarar vad det är som händer med premierna vid årsskiften och varför de ändras just då?

Se Arbetsgivarkvarten "nytt år nya premier" på Youtube

Tjänstepensionsavtalet PA 16 på 15 min!

Grunderna för dig som behöver förstå vad det statliga tjänstepensionsavtalet innebär. Vi berättar om de olika delarna i tjänstepensionsavtalet. Häng med så får du en snabb koll på hur funkar för den anställda och för dig som arbetsgivare!

Måndagen den 27 januari kl.12.30

Ha koll på vad som gäller för anställd som slutar innan 65 år

När anställda slutar innan 65 år är det viktigt att du har koll på vad som blir konsekvenserna för den anställda om de väljer att säga upp sig. Vi hjälper dig att ge rätt information till den anställda så de inte går miste om värdefulla förmåner.

Måndagen den 10 februari kl.12.30

Passa på att berätta om förmånen tjänstepension

Nu är tiden då de anställda får årsbesked om tjänstepensionen och den allmänna pensionen. Det ett bra tillfälle för dig som arbetsgivare att berätta om tjänstepensionen till dina anställda. Vi hjälper dig hur du på ett enkelt sätt kan uppmärksamma de anställda att kolla sin tjänstepension. Det här webbseminariet passar dig som arbetar som rekryterande chef eller någon roll inom HR.

Måndagen den 24 februari kl.12.30

Visst har du koll på behörigheterna?

Vi visar hur den nya tjänsten "hantera behörigheter" fungerar. Vilka behörighetsnivåer som finns och vem som kan göra och se vad.

Måndagen den 9 mars kl.12.30

Planerade datum för arbetsgivarkvartar

23 mars- ämne inte klart

6 april- ämne inte klart

20 april- ämne inte klart

4 maj- ämne inte klart

18 maj- ämne inte klart

1 juni- ämne inte klart

Inspelade arbetsgivarkvartar

Vi försöker spela in och publicera alla arbetsgivarkvartar på YouTube. Titta gärna på tidigare arbetsgivarkvartar.

Titta på tidigare arbetsgivarkvartar på YouTube

Vill du skicka in ett tips på ett ämne till nästa webbseminarium mejla gärna till kundaktiviteter@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.