Arbetsgivarkvarten

Arbetsgivarkvarten är ett lätt sätt att få kort information om tjänstepensioner och vad du som arbetsgivare ska tänka på. Vi sänder varannan måndag klockan 12.30–12.45 (jämna veckor) med start den 16 september.

För att få en inbjudan till arbetsgivarkvarten behöver du anmäla dig som prenumerant. Då får ett mejl med en länk till webbseminariet. Kom senast fem minuter innan det börjar. Vi håller en frågestund efter genomgången så avsätt tid för det om du vill vara med.

Vi försöker spela in alla tillfällen så att du kan se dem i efterhand om du inte kan delta.

Anmäl dig som prenumerant till arbetsgivarkvarten (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Hösten 2019

Så här ser höstens program ut för arbetsgivarkvartarna. Beroende på nyheter och aktuella händelser kan vi justera programmet och lägga till extra arbetsgivarkvartar. Är du prenumerant får du alltid mejl om det.

Ny på området statliga tjänstepensioner

En kvart för dig som är ny på området statliga tjänstepensioner. Vi berättar om vilka e-tjänster vi har för dig som arbetsgivare och hur du beställer behörighet. Vi förklarar också upplägget på vår webbplats där det finns massor av bra information som hjälper dig i ditt arbete.

Se webbseminariet ny på området statliga tjänstepensioner på Youtube

Prognos på pensionskostnader 2020

Varje höst får du som arbetsgivare en prognos från oss på hur just dina pensionskostnader ser ut kommande år. Vi förklarar hur den prognosen räknas fram och varför du bör använda dig av den istället för att försöka uppskatta kostnaderna själv.

Se webbseminariet prognos på prognoskostnader på Youtube

Så hjälper du de anställda att ansöka om tjänstepension

De flesta arbetsgivare använder vår service med pensionsbevakning inför de anställdas pensionering. Vi förklarar vad den servicen innebär - vad vi gör och vad du som arbetsgivare gör.

Se webbseminariet "så hjälper du de anställda att ansöka" på Youtube

Rapportera rätt avslut på en anställning

Du behöver rapportera rätt avslutskod för att den anställda ska få rätt tjänstepension. Men vad är rätt avslutskod? Vad är skillnaden mellan "Avgång i pensioneringssyfte" och "Avgång med ålderspension"? Vilken information behöver du ge till en anställd som avgår i pensioneringssyfte? Vi ger dig svaren på dessa frågor.

Se webbseminariet på You tube

Rapportera rätt anställningsperioder

Vi berättar om hur viktigt det är att du som arbetsgivare rapporterar rätt anställningsperioder för de som är timanställda. Blir det felrapporterat kan det bli konsekvenser på tjänstepensionen och särskilt om det blir aktuellt att en efterlevandepension ska betalas ut.
Passa på att få en genomgång i hur du gör rätt så att den anställda får rätt trygghet i framtiden.

Måndagen den 11 november kl.12.30

Så fungerar delpensionen

Din arbetsplats har kanske anställda som har delpension. Lyssna på hur delpensionen fungerar, vad du som arbetsgivare ska göra och vilken information du kan ge till den anställda. Vi berättar också kort om kostnaden för dig som arbetsgivare.

Måndagen den 25 november kl.12.30

Extra inbetalningar till tjänstepensionen

I tjänstepensionsavtalet finns möjligheten att göra extra inbetalningar till  tjänstepensionen utifrån enskilda överenskommelser. Om du som arbetsgivare gör överenskommelser vill vi hjälpa dig att ge rätt information till den anställda. Vi påminner om vad som är viktigt att tänka på. Missa inte att vara med på den här arbetsgivarkvarten om du har planerat eller planerar att göra enskilda överenskommelser.

Måndag den 16 december kl. 12.30 - OBS! Ändrat datum

Inspelade arbetsgivarkvartar

Vi försöker spela in och publicera alla arbetsgivarkvartar på YouTube. Titta gärna på tidigare arbetsgivarkvartar.

Titta på tidigare arbetsgivarkvartar på YouTube

Vill du skicka in ett tips på ett ämne till nästa webbseminarium mejla gärna till kundaktiviteter@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.