Arbetsgivarkvarten

Arbetsgivarkvarten är ett lätt sätt att få kort information om tjänstepensioner och vad du som arbetsgivare ska tänka på. Vi sänder varannan tisdag klockan 13.00-13.15 (jämna veckor) med start igen den 1 september.

För att få en inbjudan till arbetsgivarkvarten behöver du anmäla dig som prenumerant. Då får ett mejl med en länk till webbseminariet. Kom senast fem minuter innan det börjar. Vi håller en frågestund efter genomgången så avsätt tid för det om du vill vara med.

Vi försöker spela in alla tillfällen så att du kan se dem i efterhand om du inte kan delta.

Anmäl dig som prenumerant till arbetsgivarkvarten (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Vi startar igen tisdag den 1 spetember

Nu har arbetsgivarkvartarna sommaruppehåll och startar igen den 1 spetember. Från i höst byter vi dag och tid till varannan tisdag klockan 13:00.

 

Våren 2020

Här är de arbetsgivarkvartar som vi hittills sänt iår. Hör gärna av dig om du har tips på ämnen eller frågor du vill att vi tar upp.

Nytt år – nya premier

I slutet av januari får du årets första faktura för förmånsbestämd pension. Den kommer med stor sannolikhet att vara på ett mycket högre belopp än den du fick i december. Varför då? Vi förklarar vad det är som händer med premierna vid årsskiften och varför de ändras just då?

Se Arbetsgivarkvarten "nytt år nya premier" på Youtube

Tjänstepensionsavtalet PA 16 på 15 min!

Grunderna för dig som behöver förstå vad det statliga tjänstepensionsavtalet innebär. Vi berättar om de olika delarna i tjänstepensionsavtalet. Häng med så får du en snabb koll på hur funkar för den anställda och för dig som arbetsgivare!

Se arbetsgivarkvarten på Youtube

Ha koll på vad som gäller för anställd som slutar innan 65 år

När anställda slutar innan 65 år är det viktigt att du har koll på vad som blir konsekvensen för den anställda. Vi hjälper dig att ge rätt information till den anställda så de inte går miste om värdefulla förmåner.

Se arbetsgivarkvarten på Youtube

Passa på att berätta om förmånen tjänstepension

Nu är tiden då de anställda får årsbesked om tjänstepensionen och den allmänna pensionen. Det ett bra tillfälle för dig som arbetsgivare att berätta om tjänstepensionen till dina anställda. Vi hjälper dig hur du på ett enkelt sätt kan uppmärksamma de anställda att kolla sin tjänstepension.

Se arbetsgivarkvarten på Youtube

Nu får du koll på behörigheterna

Vi visar hur den nya tjänsten "hantera behörigheter" fungerar. Vilka behörighetsnivåer som finns och vem som kan göra och se vad.

Se arbetsgivarkvarten på Youtube

Uppdatera ditt intranät

Vi berätta om färdiga texter som du kan få av oss för att ha korrekt och aktuell information om pension på ditt intranät.

Se uppdatera ditt intranät på Youtube

Nya regler för att ta ut pension

Vad är det för uttagsregeler som gäller för premiebestämd pension framöver? Och från när ändras det? Vi reder ut det.

Tyvärr fungerade inte inspelningen av den här arbetsgivarkvarten.

Ladda ner presentationen från den här arbetsgivarkvarten (pdf, öppnas i nytt fönster)

Ta del av en sammanfattning av nya uttagsregler

Efterlevandepension

Vad är efterlevandepension och vem kan få det? Vi berättar det och förklarar också hur ansökan går till.

Se arbetsgivarkvarten på Youtube

Anställd blir sjuk

När den anställda blir sjuk fortsätter hen tjäna in till tjänstepensionen som vanligt i de flesta fall. Om den anställda blir långvarigt sjuk kan det finnas rätt till sjukpension eller tillfällig sjukpension.  Då behöver du som arbetsgivare ansöka, vi berättar vad du ska tänka på och hur du gör.

Se arbetsgivarkvarten på Youtube

 

Ansöka om tjänstepension

Vi påminner om några viktiga saker i samband med ansökan om förmånsbestämd pension. Vi berättar också om vilka frågor vi får från era anställda kring ansökan i dessa tider.

Se ansöka om tjänstepension på Youtube

Inspelade arbetsgivarkvartar

Vi försöker spela in och publicera alla arbetsgivarkvartar på YouTube. Titta gärna på tidigare arbetsgivarkvartar.

Titta på tidigare arbetsgivarkvartar på YouTube

Vill du skicka in ett tips på ett ämne till nästa webbseminarium mejla gärna till kundaktiviteter@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.