Arbetsgivarkvarten

Arbetsgivarkvarten är ett lätt sätt att få kort information om tjänstepensioner och vad du som arbetsgivare ska tänka på. Vi sänder varannan tisdag klockan 13.00-13.15 (jämna veckor) med start igen den 1 september.

För att få en inbjudan till arbetsgivarkvarten behöver du anmäla dig som prenumerant. Då får ett mejl med en länk till webbseminariet. Kom senast fem minuter innan det börjar. Vi håller en frågestund efter genomgången så avsätt tid för det om du vill vara med.

Vi försöker spela in alla tillfällen så att du kan se dem i efterhand om du inte kan delta.

Anmäl dig som prenumerant till arbetsgivarkvarten (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Hösten 2020

Här är de ämnen som arbetsgivarkvarten tar upp under hösten. Hör gärna av dig om du har tips på ämnen eller frågor du vill att vi tar upp.

Så här tar de anställda ut pensionen

Vi startar arbetsgivarkvartarna med en omvärldsbevakning för att se hur trenderna i staten är för att ta ut pensionen. Vår statistiker, Helén Högberg visar hur det ser ut med uttagen av den förmånsbestämda tjänstepensionen och vid vilken ålder de anställda väljer att gå i pension.

Se webbseminariet på Youtube

De här uttagsreglerna gäller från oktober

Från 1 oktober behöver alla anställda ansöka om de premiebestämda delarna. Vi stöttar dig som arbetsgivare som behöver se till att din information till de anställda är uppdaterad. Vi ger dig en helhetsbild utifrån både regler, minpension.se och tjänsten planera och ansök på kapan.se

Se webbseminariet på Youtube

Få koll på prognosen för premiekostnader för 2021

Varje år ger vi dig som arbetsgivare en prognos på nästa års pensionskostnader. Här tittar vi lite närmare på prognosen för 2021.

Se webbseminariet den 29 september kl.13.00

Anställd blir uppsagd på grund av arbetsbrist

För anställda som blir uppsagda på grund av arbetsbrist kan de ha rätt till särskild pensionsersättning. Du får veta hur det fungerar och vad du behöver göra. Bra att veta så du inte missar något om det skulle bli uppsägningar.

Se webbseminariet den 13 oktober kl.13.00

Uttagsplaneraren – det nya verktyget på minpension.se

Hur ska jag ta ut mina olika pensioner? När och vart ska jag ansöka? Verktyget uttagsplaneraren på minPension.se finns för dina anställda som fyllt 54 år och som vill börja planera sitt pensionsuttag. Vi berättar vad man ser kring tjänstepensionen från statlig anställning.

Se webbseminariet den 27 oktober kl.13.00

Det här gäller när dina anställda är föräldralediga

Hur ska du som arbetsgivare rapportera och vilken lön ska vara underlag för den premiebestämda pensionen när en anställd är föräldraledig? Vi påminner om vad som gäller.

Se webbseminariet den 10 november kl.13.00

Vi hjälps åt för att det ska bli enkelt att gå i pension

Att gå i pension. Vad vet vi, vad gör vi och hur kan vi hjälpas åt för att det ska bli enkelt?  Vi berättar om de behov vi ser bland er arbetsgivare och hos de anställda samt vad vi gör för att möta behoven. Både på kort sikt och i ett lite längre perspektiv. Du får också tips på vad du som arbetsgivare kan göra!

Se webbseminariet den 24 november kl.13.00

Det här påverkar premierna

Vi har bjudit in en av våra duktiga experter svarar på frågor om vad som påverkar premierna för den förmånsbestämda pensionen och om den pågående pandemin kan komma att påverka de framtida kostnaderna och pensionerna.

Se webbseminariet den 8 december kl.13.00

Inspelade arbetsgivarkvartar

Vi försöker spela in och publicera alla arbetsgivarkvartar på YouTube. Titta gärna på tidigare arbetsgivarkvartar.

Titta på tidigare arbetsgivarkvartar på YouTube

Vill du skicka in ett tips på ett ämne till nästa webbseminarium mejla gärna till kundaktiviteter@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

XS SM MD LG XL