Så loggar du in på Mina Sidor

För att logga in på Mina sidor behöver du en e-legitimation, till exempel BankID, Mobilt BankID eller utländskt eID (Foreign eID).

Vad är en e-legitimation ?

E-legitimation är en elektronisk motsvarighet till ett id-kort som du använder för att identifiera dig. Du kan installera en e-legitimation på din dator eller på din smartphone eller surfplatta.

Du kan även använda samma e-legitimation på andra ställen, till exempel när du deklarerar på Skatteverket eller för att logga in på din bank.

Om du vill ha mer information om e-legitimation kan du läsa mer på länken nedan:
Så fungerar e-legitimation (e-legitimation.se)

Hur skaffar jag en e-legitimation?

Om du har en internetbank så loggar du in på den och laddar ner din e-legitimation där. Den kallas BankID och är gratis.

  • Mobilt BankID är en e-legitimation som installeras på mobiltelefoner och surfplattor. Med ett Mobilt BankID kan du legitimera dig och göra elektroniska underskrifter så länge du har din mobila enhet med dig. För att kunna använda Mobilt BankID behöver du dels installera BankID säkerhetsapp på din mobila enhet, och dels hämta ett Mobilt BankID.
  • BankID på fil består av en fil som installeras på din dator. Du kan ladda ner ett BankID på fil genom att först logga in på din internetbank och sedan följa bankens instruktioner för att beställa och ladda ner ett BankID till din dator.
  • BankID på kort består av ett digitalt certifikat lagrat på ett smart kort. BankID på kort ger än högre nivå av säkerhet än BankID på fil, och måste skickas till dig via post. Du kan beställa ett BankID på kort genom att logga in på din Internetbank och följa bankens instruktioner för beställning av BankID på kort.

Om du vill ha mer information om BankID kan du läsa mer på länken nedan:
Mer information om BankID (bankid.com)

Utländskt eID (Foreign eID)

Kan användas av dig som inte har ett svenskt person- eller samordningsnummer. Det är landet där e-legitimationen är utfärdad som bestämmer om den ska vara tillgänglig utomlands. För närvarande är inte alla länder anslutna.

Utländska e-legitimationer i Sverige (e-legitimation.se)

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL