Webbseminarier

Vi sänder webbseminarier för statligt anställda som funderar kring sin pension. Vanligen har vi flera tillfällen i månaden, men gör att uppehåll över sommaren.

Lär dig mer om din pension

Det här webbseminariet gäller dig född före 1988 och vill veta hur tjänstepensionen från  din statliga anställning fungerar. Vi berättar vilka delar du har rätt till och vad du ska tänka på. Vi berättar också kort om allmän pension.

Tillfällen under 2021

Föreläsaren pratar under ca. 45 min och sen finns det tid för ca. 15 min frågestund.

  • Nya datum kommer efter semestern.

 


Ansöka om tjänstepension

Det här webbseminariet passar dig som ska börja ta ut din pension under 2021.  Du får veta vilka delar du har i tjänstepensionen från din statliga anställning och vad du ska tänka på. Vi berättar också kort om allmän pension.

Tillfällen under 2021

Föreläsaren pratar under ca. 30 min och sen finns det tid för ca. 15 min frågestund.

  • Nya datum kommer efter semestern.

 


Din pension

–för dig som arbetar som yrkesofficer tills du går i pension

Det här gäller för dig som är född före 1988 och arbetar som yrkesofficer på Försvarsmakten  tills du går i pension. Du har särskilda regler i tjänstepensionsavtalet och det vill vi berätta om.

Du får svar på vilka delar du har rätt till och om du behöver göra något. Vi berättar vad som är skillnaden för dig som har en annan pensionsålder istället för 65 år och hur det påverkar.

Vi sänder via vårt verkytyg, men om du har begränsningar på din dator kan du istället se webbseminariet via din mobil eller surfplatta. Då behöver du ladda ner en app.

Läs mer om hur du deltar via mobil och surfplatta

Tillfällen under 2021

Föreläsaren pratar under ca. 30 min och sen finns det tid för ca. 15 min frågestund. 

  • Nya datum kommer efter semestern.

Se inspelad version av "Lär dig mer om din pension som yrkesofficer" på Youtube.

 


Allt du behöver veta om tjänstepension

–för dig som är född 1988 eller senare

Du som har många år kvar till pensionering kanske undrar om du behöver veta något? Din arbetsgivare betalar in pengar varje månad till din tjänstepension det kan vara flera tusen i månaden.

Under webbseminariet berättar vi vilka delar du har rätt till och vad du kan tänka på. Vi går också genom hur tjänstepensionen påverkas under hela arbetslivet.

Efter du lyssnat på webbseminariet har du fått en trygghet om din tjänstepension från statlig anställning och din allmänna pension.

 Tillfällen under 2021

Föreläsaren pratar under ca. 30 min och sen finns det tid för ca. 15 min frågestund.

  • Nya datum kommer efter semestern.

Våra webbseminarier är för dig som är statligt anställd eller har varit statligt anställd. Du kan delta varifrån du vill. Vi rekommenderar att du har en fast internetuppkoppling och använder hörlurar för bästa resultat. Vi skickar instruktioner till den mejladress som du anmäler dig med.
Vill du använda din mobiltelefon eller surfplatta, behöver du ladda ner appen Adobe Connect mobile. Den finns för Android och iOS. Observera att du kan inte delta via webbläsaren på mobilen eller surfplattan.

Mer om hur ett webbseminarium fungerar

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL