Utbetalning och skatt

spv_se_huvudbilder_1280x720px_dags_for_pension_utbetalning_skatt.png

För tjänstepensionen från statlig anställning har du flera utbetalare. SPV är en av dem. Du kan alltid se din utbetalning från oss på Mina sidor.

Dina utbetalningar

Du får din utbetalning den 18 eller 19 varje månad beroende på vilket datum du är född. Varje år i januari skickar vi ett besked om utbetalning av den förmånsbestämda delen till dig. Där ser du hur mycket vi betalar ut och hur mycket skatt vi drar.

På Mina sidor kan du se din utbetalning av den förmånsbestämda delen och få en sammanställning över tidigare års utbetalningar.

Logga in på Mina sidor

Dina utbetalningar från Kåpan Tjänstepension hittar du på deras webbplats.

Logga in på kapan.se

Har du valt en annan försäkringsgivare för den valbara delen, kontaktar du dem för att få veta hur din utbetalning fungerar.

Så här mycket drar vi i skatt

Vi drar skatt med 30 procent på din tjänstepension.

Kolla gärna din skatt

Första året som du är pensionär kan det hända att du får kvarskatt. Det kan bero på att du jobbat en del av året och sen börjat ta ut flera pensioner under samma år.

Ett tips är att när fått dina första utbetalningar kollar du via Skatteverket hur mycket skatt du ska betala. Skatteverket har en tjänst du kan använda som heter Räkna ut din skatt.

Räkna ut din skatt (Skatteverkets webbplats)
Du kan också kontakta Skatteupplysningen om du har frågor om ditt skatteavdrag. Du når dem på 0771- 567 567.

Så här gör du om du vill ändra din skatt

Ändra skatt

 

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL