Ändra skatt

Om SPV är den som betalar ut mest pengar till dig varje månad kan du begära att vi gör ett högre skatteavdrag. Vill du att vi drar mindre skatt ska du först vända dig till Skatteverket.

Vi drar 30 procent i skatt om du får tjänstepension från oss som är lägre än 14 000 kronor i månaden. Får du ett belopp som är högre än 14 000 kronor i månaden drar vi skatt enligt Skatteverkets tabell.

Vill du ha ett högre skatteavdrag ska du i första hand vända dig till den som betalar ut mest till dig varje månad, den som är huvudutbetalare.

Om SPV är den som betalar ut mest kan du begära att vi gör ett högre skatteavdrag.

Så här gör du om du vill höja ditt skatteavdrag

Du kan inte höja ditt skatteavdrag just nu. Det beror på att det kommer nya regler för hur vi redovisar skatt från januari 2019. Den 7 januari kan du logga in på Dina pensionssidor och se hur de nya reglerna påverkar din utbetalning. Efter det kan du höja ditt skatteavdrag om du behöver det.

Så här gör du om du vill att vi ska dra mindre skatt

  • Om du vill att vi ska dra mindre än 30 procent i skatt måste vi få ett beslut om ändrad beräkning av skatteavdrag (jämkning) från Skatteverket. På Skatteverkets webbplats kan du läsa mer och ansöka om ändrad beräkning av skatteavdrag.
  • Skatteverkets webbplats
  • Skicka in beslutet från Skatteverket till oss i ett e-postmeddelande till kundservice@spv.se.
  • Du kan också skicka in beslutet med post till SPV, 851 90, Sundsvall.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.