SPV-dagen – för dig som ansvarar för eller arbetar med tjänstepension från statlig anställning

spv_se_huvudbilder_1920x800px_spv_dagen.png

SPV-dagen är en högaktuell dag med fokus på tjänstepensionen. Vi riktar in oss på vad som är nytt och vad som är på gång. Helt enkelt det som är viktigt för dig som arbetsgivare att veta om tjänstepension från statlig anställning.

Årets SPV-dag var onsdag den 23 november 2022 på Clarion Sign Hotel i Stockholm. När vi nu kunde ses på plats passade vi på att bjuda på extra mycket mingel under dagen! Då fanns det möjlighet att besöka olika montrar, gå en tisprunda och träffa kundservice, handläggare, de som jobbar med anställningsuppgifter och de som kan svara på frågor om pensionskostnader. Även Pensionsmyndigheten och minPension hade montrar att besöka.

Och på scenen bjöds det på allt från bättre överföringskrav, pensionskostnader, jämställda pensioner och höjda åldrar till en intressant avslutande paneldiskussion.

Inspelning av föreläsningarna från SPV

Inledning av Maria Humla

Maria Humla, generaldirektör på SPV, inledde dagen med lite smått och gott.

Se den inspelade föreläsningen på Youtube (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Överföringskrav och vägledning i ny enklare form

Mona Jonsson, Malin Edberg och Jörgen Vesterlund berättade om arbetet med överföringskraven. De visade också den nya vägledningen som vi hoppas ska vara en stor hjälp för dig som arbetsgivare.

Se den inspelade föreläsningen på Youtube (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Premier och pensionskostnader

Per-Ola Carlén, aktuarie på SPV, berättade om de olika premierna och prognosen för nästa års kostnader.

Se den inspelade föreläsningen på Youtube (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Vad är SPV-dagen?

SPV-dagen är en dag för dig som ansvarar för eller arbetar med tjänstepension från statlig anställning. Vi på SPV bjuder på aktuell information och möjlighet till dialog om insikter och behov av stöd kring tjänstepensionen. Det är också ett bra tillfälle att träffa oss och kollegor från andra myndigheter!

Tillsammans fixar vi den bästa förmånen för dig och de anställda – tjänstepensionen!

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL