Sjuk

I de flesta fall fortsätter du att tjäna in till din tjänstepension om du blir sjuk. Om du blir långvarigt sjuk kan du ha rätt till en extra ersättning. Den ersättningen kallas för sjukpension och den betalas ut av SPP.

Om du blir sjuk under en längre tid kan du ha rätt till sjukpension. Förutsättningen för att du ska få sjukpension är att du omfattas av tjänstepensionsavtalet ITP-P och att Försäkringskassan betalar ut sjukpenning, sjukersättning eller aktivitetsersättning till dig. Du ska också ha varit sjuk i mer än 90 dagar och ha en nedsatt arbetsförmåga med minst 25 procent.

Om du får sjukpension fortsätter du att tjäna in till din tjänstepension.

SPP betalar ut din sjukpension

Från 1 maj 2020 är det SPP som betalar ut din sjukpension. Har du frågor kan du kontakta dem på telefonnummer 0771-533 533 eller besöka deras webbplats.

Läs mer på spp.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL