Nya familjeförhållanden

Om du får nya familjeförhållanden, exempelvis får barn, blir sambo eller gifter dig kan du se över ditt återbetalningsskydd och familjeskydd.

Återbetalningsskydd – pengar till din familj om du dör

Återbetalningsskydd innebär att dina familj (make, maka, sambo eller barn) får dina pensionspengar om du dör innan din kompletterande ålderspension är helt utbetald. För mer information och för att ändra ditt återbetalningsskydd loggar du in på Collectums webbplats.

Återbetalningsskydd på Collectums webbplats 

Familjeskydd – en extra pension till din familj om du dör

Familjeskydd är en extra pension till din familj. Familjeskydd innebär att din familj (make, maka, sambo eller barn) får det belopp som du har valt i familjeskydd om du dör innan du gått i pension. För mer information och för att ändra ditt familjeskydd loggar du in på Collectums webbplats.

Familjeskydd på Collectums webbplats 

Ändra vilken ordning din familj ska få pengarna

Har du valt ett återbetalningsskydd eller familjeskydd kan du ändra i vilken ordning din familj ska få pengarna om du dör. Då skickar du in ett så kallat särskilt förmånstagarförordnande. Det gör du på Collectums webbplats.

Blankett för särskilt förmånstagarförordnande (Collectums webbplats) 

Tjänar jag in till tjänstepensionen när jag är föräldraledig?

När du är föräldraledig med föräldrapenning får du räkna den tiden som pensionsgrundande tjänstetid om du har fyllt 28 år. Den pensionsgrundande tjänstetiden används för att beräkna din förmånsbestämda ålderspension.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL