Hantera behörigheter

I tjänsten Hantera behörigheter kan du som är behörig beställare eller administratör lägga till och ta bort behörigheter för användare hos dig.

Logga in i tjänsten Hantera behörigheter

Logga in på självbetjäningstjänster för arbetsgivare

För att logga in i självbetjäningstjänsterna behöver du beställa behörighet och skaffa e-legitimation.

Hos er behöver ni ha minst en behörig beställare som är den som är ytterst ansvarig för behörigheter. Den behöriga beställaren måste vara anställd hos er. Hen kan i sin tur utse en eller flera administratörer som också kan lägga till och ta bort behörigheter.

Två gånger om året ska alla behörigheter kontrolleras, det görs av behörig beställare eller administratör. Även behörig beställare och administratörens egen behörighet ska kontrolleras. De behörigheter som inte kontrolleras kommer tas bort.  

Läs mer om de olika rollerna och hur hanteringen av behörigheter fungerar

Anmäl ny behörig beställare

Behöver du lägga till en behörig beställare för din arbetsgivare gör du det genom formuläret Anmäl behörig beställare. När du skickat in formuläret gör vi en kontroll på om det är den personen som ska ha rollen behörig beställare. Det kan därför ta upp till tre dagar innan personen kan administrera behörigheter.  

Anmäl behörig beställare

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL