Informationsträffar – lär dig mer om din pension

Tillsammans med Pensionsmyndigheten har vi informationsträffar där vi informerar om allmän pension och tjänstepension för statligt anställda. På informationsträffen får du en övergripande bild över vilka pensionsdelar du har rätt till.

Informationsträffarna är för dig som har några år kvar till pensionen, men inte är på väg att ansöka om pension riktigt än.

Innehåll på informationsträffarna

Första delen av informationsträffen handlar om allmän pension. Under andra timmen berättar vi om tjänstepensionen för dig som arbetar i staten.

  • Hur tjänar du in till allmän pension? (orange kuvert)
  • Hur tjänar du in till statlig tjänstepension?
  • Vad påverkar storleken på din pension?
  • Vad ska du vara uppmärksam på kring din allmänna pension och din statliga tjänstepension?
  • Var hittar du mer information?

Vi berättar inte om hur du ansöker om pension under informationsträffarna. Har frågor kring ansökan kontaktar vår kundservice på 020-51 50 40 för mer information.

Dags för pension

Informationsträffarna är inte för dig som är född 1988 eller senare. Kontakta vår kundservice på 020-51 50 40 för mer information om vad som gäller för dig.

Tjänstepension för dig som är född 1988 eller senare

Så anmäler du dig

Du anmäler dig genom via länken Anmäla dig till en informationsträff och väljer sedan vilken informationsträff du vill delta i. Fyll i anmälningsformuläret och skicka in till oss. Observera att det är begränsat antal platser, anmäl dig idag för att vara säker på en plats. Informationsträffarna är kostnadsfria och vi bjuder på fika. Anmälan stänger en vecka innan utsatt datum.

Informationsträffar för dig som funderar på din pensionering
DatumTidOrtPlatsAdress
11 okt 9.00-11.30 Jönköping Comfort Hotel Jönköping  Klostergatan 28
12 okt 9.00-11.30 Linköping Kårhuset (Gamla nationernas hus)  Ågatan 55
7 nov 9.00-11.30 Göteborg Göteborg City Conference Östra Larmgatan 16
7 nov 13.30-16.00 Göteborg Göteborg City Conference Östra Larmgatan 16
8 nov 13.00-15.30 Malmö Malmö Konferenscenter Olof Palmes plats 1
9 nov 9.00-11.30 Halmstad Best Western Plus Grand Hotel  Stationsgatan 44

Avboka din plats om du inte kan komma

Det är viktigt att du meddelar oss om du inte kan komma. Många av träffarna blir fullbokade och det finns personer på en väntelista. Avbokninglänk finns i din bokningsbekräftelse som du fått via e-post.

Presentationsmaterial

Här kan du skriva ut åhörarkopior till föreläsningarna. Det finns inga utskrivna kopior i föreläsningssalen.

Till föreläsningen om allmän pension

Till föreläsningen om tjänstepension från din statliga anställning

Frågor om informationsträffarna

Frågor om informationsträffarna besvaras endast via e-post, skicka din fråga till kundaktiviteter@spv.se Vi ordnar inga informationsträffar på plats hos din myndighet utan hänvisar till dessa träffar.

Saknas din ort?

Vi försöker lägga informationsträffarna över hela Sverige, ungefär en gång per år. Skicka e-post till kundaktiviteter@spv.se och berätta om du saknar nån ort.

Tema: din framtida pension

Några gånger varje år har vi extra föreläsningar med Pensionsmyndigheten där vi också hjälper till med din pensionsprognos. Den 22-23 november är vi i Luleå.

Läs mer 

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida genom formuläret nedanför.