Kompletterande ålderspension

Den kompletterande ålderspensionen är en del i din tjänstepension. Din arbetsgivare betalar in pengar som motsvarar 1,5 procent av din lön till din kompletterande ålderspension PA-91 F (Kåpan Tjänste).

Kompletterande ålderspension PA-91 F (Kåpan Tjänste)

Kompletterande ålderspension PA-91 F ingår som en del i PA-91 F.  Varje månad betalar arbetsgivaren in pengar som motsvarar 1,5 procent av din lön. Storleken bestäms av hur mycket som betalats in och hur mycket avkastning du fått.

Pengarna betalas in varje månad från 28 år och fram till att du fyller 65 år så länge du är anställd.

Din kompletterande ålderspension PA-91 F placeras alltid i en traditionell försäkring med garanterad ränta som förvaltas av Kåpan Tjänstepension.  Försäkringen heter Kåpan Tjänste och har inget återbetalningsskydd.

Om Kåpan Tjänste på Kåpan Tjänstepensions webbplats

Din arbetsgivare kan ge dig extra pension som en förmån

Det finns även möjlighet att genom lokala kollektivavtal göra extra avsättningar till din tjänstepension. Det kan till exempel vara lön eller sparade semesterdagar som sätts av som extra pension istället. Avsättningarna placeras i en traditionell försäkring som förvaltas av Kåpan Tjänstepension. Den försäkringen heter Kåpan Extra.

Kåpan Tjänstepensions webbplats

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL