Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Filtrera nyheter

 • Lyckan att ha en tjänstepension

  2022-09-27

  Idag, den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Vi som jobbar statligt kan lyckligt konstatera att vår arbetsgivare betalar in pengar till tjänstepensionen varje månad, så är det inte för alla. Passa på att fira det idag, kanske genom att logga in och kolla din tjänstepension?

 • Nu får du koll på pensionskostnaderna för 2023

  2022-09-26

  I slutet av september skickar vi prognosen över pensionskostnader till dig som arbetsgivare. Använd prognosen i ditt budgetarbete.

 • Lyckan med tjänstepensionen!

  2022-09-23

  Tjänstepensionen är den mest önskade förmånen som du som arbetsgivare erbjuder era anställda. I samband med Tjänstepensionens dag, den 27 september, har du chans att berätta om tjänstepensionen från statlig anställning.

 • Höjd garantipension kan sänka tjänstepensioner enligt avtalet PA-SPR

  2022-06-30

  Höjningen av garantipensionen i augusti innebär att många pensionärer som tillhör tjänstepensionsavtalet PA-SPR nu får en sänkning av sin utbetalning från oss. Det innebär också att de fick för mycket utbetalt i augusti, men de pengarna behöver de inte betala tillbaka.

 • Höjd lägsta ålder för att ta ut allmän pension

  2022-06-07

  Den 31 maj beslutade riksdagen att den lägsta åldern för att ta ut allmän pension ska höjas från 62 år till 63 år. Ändringen gäller från 1 januari 2023. För tjänstepensionen från statlig anställning, avdelning 2 gäller fortfarande att du kan ta ut den från 61 år som tidigast.

XS SM MD LG XL