Nu visar vi hur mycket som betalats in förra året!

Vi har uppdaterat värdet på tjänstepensionen från statliga anställning. Det betyder att pengarna som du som arbetsgivare betalat in under 2023 nu syns i värdet på de symboliska säckarna när en loggar in. Det syns också under rubriken ”Så här mycket har din arbetsgivare betalat in under 2023”.

Det här ser du och dina medarbetare när ni loggar in

Det kan vara bra att vara lite uppmärksam på några saker. Både när du själv loggar in och kollar men också om du får frågor från anställda:

  • Värdet i varje säck är det som totalt tjänats in. Värdet fylls på varje år som det finns en fortsatt anställning med inkomst.
  • Det kan vara en ny men tom säck för de som är födda före 1988. Det är den nya delen Kåpan Flex som du som arbetsgivare börjat betalat in till från 1 januari 2024. Värdet på de pengarna syns först om ett år när vi åter uppdaterar med det här årets inbetalningar.
  • En del har också en säck som symboliserar en förmånsbestämd del. Den delen av tjänstepensionen fungerar annorlunda mot de andra delarna. Därför är det ett uppskattat värde som är kronor i månaden för den. Det är alltså ingen prognos för vare sig den delen eller för hela tjänstepensionen.
  • Det finns också uppgift om hur mycket du som arbetsgivare betalat in under 2023 – men bara till de premiebestämda delerna. Den förmånsbestämda delen fungerar lite annorlunda eftersom du som arbetsgivare betalar in en så kallad sparpremie till den. Det aktuella månadvärdet syns under Din förmånsbestämda del.

När du och dina medarbetare loggar in kan ni också få en prognos för hela pensionen!

Passa på att se över informationen på era intranät!

Att vara medveten om sin tjänstepension medan man arbetar ger en bättre trygghet den dagen det är dags för pension. Se till att medarbetarna har tillgång till bra information på intranätet. Det finns texter med länkar här på spv.se som ni kan kopiera och använda på intranätet.

Information till ert intranät

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL