Informationsträffar – lär dig mer om din pension

Tillsammans med Pensionsmyndigheten har vi informationsträffar där vi informerar om allmän pension och tjänstepension för statligt anställda. På informationsträffen får du en övergripande bild över vilka pensionsdelar du har rätt till.

Informationsträffarna är för dig som är född före 1988 och inte har börjat fundera på din pensionering ännu. Vi berättar vad du har och vad som påverkar de olika delarna.

Innehåll på informationsträffarna

Första delen av informationsträffen handlar om allmän pension. Under andra timmen berättar vi om tjänstepensionen för dig som arbetar i staten.

  • Hur tjänar du in till allmän pension? (orange kuvert)
  • Hur tjänar du in till tjänstepension från din statliga anställning?
  • Vad påverkar storleken på din pension?
  • Vad ska du vara uppmärksam på kring din allmänna pension och din  tjänstepensionen från din statliga anställning?
  • Var hittar du mer information?

Vi berättar inte om hur du ansöker om pension under informationsträffarna. Har du frågor kring ansökan kontaktar du vår kundservice på 020-51 50 40 för mer information.

Dags för pension

Informationsträffarna är för dig som är född före 1988 , är du född 1988 eller senare kontaktar du vår kundservice på 020-51 50 40 för mer information om vad som gäller för dig.

Tjänstepension för dig som är född 1988 eller senare

Just nu planerar vi för nästa års informationsträffar!

Nu har vi genomfört alla träffar för 2018 och planerar för 2019. I slutet på december publicerar vi nya datum och en anmälningslänk.

Har du behov av information ber vi dig kontakta vår kundservice på 020-51 50 40 så hjälper de dig gärna!

Informationsträffar för dig som vill veta mer om din pension
Datum Tid Ort Plats Adress
20 nov 17.00-19.30 Umeå Tyvärr inställt  

Kommer vi inte till din ort?

Vi har ett webbseminarium som liknar föreläsningarna. Då kan du lyssna på webbseminariet via din dator, platta eller mobil och ställa frågor via en chatt.

Läs mer och anmäl dig

Avboka din plats om du inte kan komma

Det är viktigt att du meddelar oss om du inte kan komma. Många av träffarna blir fullbokade och det finns personer på en väntelista. Avbokninglänk finns i din bokningsbekräftelse som du fått via e-post

Frågor om informationsträffarna

Frågor om informationsträffarna besvaras endast via e-post, skicka din fråga till kundaktiviteter@spv.se Vi ordnar inga informationsträffar på plats hos din myndighet utan hänvisar till dessa träffar.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.