Tillfälliga regler för anställda födda 1958 som har delpension och rätt till garantipension

Om du har en anställd som är född 1958, som har delpension och kan ha rätt till garantipension i sin allmänna pension, kan du välja att förlänga delpensionen till månaden innan hen fyller 66 år.

För att du ska kunna förlänga delpensionen ska den anställda kunna visa att den allmänna pensionen till viss del består av garantipension som kommer att betalas ut från 66 år. Den anställda kan göra en prognos på minpension.se eller kolla med Pensionsmyndigheten om hen kan ha rätt till garantipension.

Om du som arbetsgivare vill förlänga delpensionen för en anställd behöver du i så fall fatta nytt beslut om delpension och anmäla delpensionen till oss.

Det här gäller bara anställda födda 1958 som har delpension och kan ha rätt till garantipension.

Anmäl delpension

Information från Arbetsgivarverket

På Arbetsgivarverkets webbplats finns information och förhandlingsprotokollet där den tillfälliga ändringen av delpensionsavtalet ingår.

Information från Arbetsgivarverket

 

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL