Dags att kontrollera behörigheter

Den 3 oktober är det dags att kontrollera behörigheter för de personer hos dig som använder våra självbetjäningstjänster.

Du som är ansvarig över behörigheterna loggar in i tjänsten Hantera behörigheter för att godkänna eller ändra behörigheter för alla hos dig. Tänk på att du behöver godkänna eller ändra samtliga behörigheter, inklusive din egen, annars kommer behörigheten tas bort.

Ansvariga hos er

Hos er finns utsedda personer som ansvarar för era behörigheter. De kallas för behörig beställare eller administratör. Ni behöver ha minst en behörig beställare. Personen i den rollen är övergripande ansvarig över behörigheterna och kan lägga till, ta bort och ändra behörigheter för alla hos er. De kan också utse administratörer som kan lägga till och ta bort behörigheter.

Kontroller två gånger per år

Två gånger per år ska behörig beställare eller administratör logga in i tjänsten Hantera behörigheter och kontrollera alla behörigheter. Ni har sex veckor på er att kontrollera alla behörigheter och ska godkänna eller ändra samtliga behörigheter som ni som arbetsgivare har. Kontrollen är dessutom ett bra tillfälle för er att se över om alla behörigheter fortfarande behövs. Om ni inte kontrollerar behörigheterna kommer de tas bort och det innebär att användarna inte längre har tillgång till våra tjänster.

Läs mer om Hantera behörigheter

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL