Pensionsstatistik

Vi lämnar varje år statistik till regeringen i form av en rapport om pensionsavgångar inom statsförvaltningen. Vi som valcentral publicerar också statistik om valet för den valbara delen och flytt av den valbara delen.

Pensionsavgångar inom statsförvaltningen – statistikrapport

Vi lämnar varje år statistik till regeringen. Statistiken innehåller uppgifter om pensionsavgångar inom statsförvaltningen. Vi sammanställer statistikuppgifterna till en rapport där du kan se trender och tendenser runt statliga pensioner.

Pensionsavgångar inom statsförvaltningen 2024 (pdf, nytt fönster)

Statistik för den valbara delen

I statistiken för den valbara delen ingår två områden, statistik för val av försäkringsgivare och statistik för flytt av pengar. Statistik från tidigare år hittar du på sidan Äldre statistik

Äldre statistik för åren 2013 till 2023

Statistik för flytt av pengar – kvartal 1, 2024

Här redovisar vi statistik för flytt av pengar för kvartal 1, 2024.

Statistik för val av försäkringsgivare – kvartal 1, 2024

Under kvartal 1 har 302 034 statligt anställda fått pengar inbetalda till den valbara delen från sin arbetsgivare. Av dessa har 72 procent valt en försäkringsgivare inom området traditionell försäkring och 28 procent inom området fondförsäkring.

Statistik för val av försäkringsgivare – kvartal 1, 2024 (Excel, nytt fönster)

 

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL