Privatperson - Statlig tjänstepension

Välkommen till SPV

Vi på Statens tjänstepensionsverk (SPV) beräknar och betalar ut  tjänstepensioner och andra avtalsförmåner för bland annat anställda inom  staten och statliga bolag.

Läs mer om SPV

Pensionsdagen – ett evenemang med pensioner i fokus

Tillhör du ett annat tjänstepensionsavtal?

Är du eller har du varit anställd på

  • ett bolag inom Posten AB
  • ett företag anslutet till ITP-S-planen
  • ett företag anslutet till PA-91 F
  • RFV:s sjukhus i Nynäshamn eller vid Tranås Kuranstalt.

Välj ett annat tjänstepensionsavtal

Lär dig mer om din statliga tjänstepension

Se vår inspelade version av föreläsningen Lär dig mer om din statliga tjänstepension. I filmen berättar vi om den statliga tjänstepensionens tre delar, hur du kan ta ut din pension och vad du bör tänka på.

Se filmen Lär dig mer om din statliga tjänstepension

Gör en prognos över din framtida pension

På Dina pensionssidor kan du se dina pensionsbesked och göra en prognos över din framtida pension.

Logga in på Dina pensionsidor

Dags att välja?

Du kan påverka storleken på din framtida tjänstepension genom att välja hur pensionsavgiften ska placeras och förvaltas.

Jag vill beställa en valblankett för att göra mitt individuella val i PA 03

KPA Pension vann Guldkanten för bästa pensionsinformation »

2014-10-15

Förmågan att möta kunden på kundens nivå och en förståelse för det stora behovet av information om pensioner på flera språk var avgörande när KPA Pension idag tilldelades Statens tjänstepensionsverks (SPV) pris Guldkanten för bästa pensionsinformation 2014.

SPV stänger för tekniskt underhåll under två helger i oktober och november »

2014-10-08

Den 10-13 oktober och den 30 oktober-3 november gör vi tekniska underhåll av våra system. Det innebär att vår kundservice kommer att vara stängd under de två tillfällena. Vi stänger även Dina pensionssidor samt våra självbetjäningstjänster för arbetsgivare. Övriga webbplatsen kommer däremot att fungera som vanligt. Du som har en utbetalning från SPV påverkas inte, du kommer att få dina pengarna precis som planerat.

Idag firar vi tjänstepensionen! »

2014-09-27

Idag är det Tjänstepensionens dag. Den firas den 27 september årligen och är ett tillfälle då aktörer i pensionsbranschen, arbetsgivare och media, var och en på sitt sätt, kan uppmärksamma tjänstepensionen lite extra. Vi firar Tjänstepensionens dag med att släppa en inspelning av föreläsningen "Lär dig mer om din statliga tjänstepension".

För dig som valt Avanza för din individuella ålderspension »

2014-09-25

Försäkringsgivaren Avanza upphör från och med den 1 januari 2015 som alternativ för det val du kan göra för din individuella ålderspension (individuella valet). Du som har valt Avanza har nu möjlighet att göra ett nytt val för de pengar som ska betalas in framöver. För att göra ett nytt val behöver du fylla i och skicka in en valblankett senast den 30 november för att ändringen ska gälla.

Banners

Kundservice

Frågor om utbetalning

020-65 00 65

Andra frågor om statlig tjänstepension

020-51 50 40