Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Ansök om pengar från stiftelser  »

2016-08-26

Du som lever under svåra ekonomiska förhållanden och tidigare har varit statligt anställd kan ansöka om att få pengar från stiftelser som vi på SPV förvaltar. Även du som är efterlevande till en person som varit statligt anställd kan ansöka om att få pengar. Sista ansökningsdag är 31 oktober.

Nytt för dig som löneväxlar eller funderar på att löneväxla »

2016-08-25

Idag har du möjlighet att spara extra pengar till din tjänstepension genom en enskild överenskommelse med din arbetsgivare, så kallad löneväxling. Det kan till exempel vara att du avstår lön eller sparade semesterdagar mot att din arbetsgivare betalar in mer pengar till din tjänstepension. Från 1 januari 2017 förändras placeringen av de pengarna i och med det nya pensionsavtalet PA 16.

Nytt för anställda som löneväxlar eller funderar på att löneväxla »

2016-08-25

Idag har den anställde möjlighet att spara extra pengar till sin tjänstepension genom en enskild överenskommelse med dig som arbetsgivare, så kallad löneväxling. Det kan till exempel vara att avstå lön eller sparade semesterdagar mot att du som arbetsgivare betalar in mer pengar till tjänstepensionen. Från 1 januari 2017 förändras placeringen av de pengarna i och med det nya pensionsavtalet PA 16. Det innebär lite olika saker beroende på om den anställde är född 1987 eller tidigare och tillhör Avdelning II eller 1988 eller senare och tillhör Avdelning I.

Ändrade och nya faktablad »

2016-07-11

Nu när vi uppdaterat informationen till privatpersoner här på webbplatsen och anpassat den efter det nya statliga tjänstepensionsavtalet PA 16 har vi även ändrat på berörda faktablad och skapat ett par nya. De nya vänder sig till de som är födda 1988 eller senare och därmed tillhör Avdelning I.

Få en ännu bättre överblick över hela din pension »

2016-07-04

Nu kan du få en ännu bättre bild över hela din pension genom vårt utökade samarbete med Minpension.se. Från och med idag kan du även se uppgifter om din förmånsbestämda ålderspension enligt tjänstepensionsavtalet PA-91 F när du gör en prognos.

Få en ännu bättre överblick över hela din pension »

2016-07-04

Nu kan du få en ännu bättre bild över hela din pension genom vårt utökade samarbete med Minpension.se. Från och med idag kan du även se uppgifter om din förmånsbestämda ålderspension enligt tjänstepensionsavtalet ITP-S när du gör en prognos.

Få en ännu bättre överblick över hela din pension »

2016-07-04

Nu kan du få en ännu bättre bild över hela din pension genom vårt utökade samarbete med Minpension.se. Från och med idag kan du även se uppgifter om din förmånsbestämda ålderspension enligt tjänstepensionsavtalet PA-RFVS när du gör en prognos.

Nytt innehåll på webbplatsen gör det enklare för dig att hitta rätt »

2016-06-28

Vi har skrivit om en stor del av texterna på webbplatsen och anpassat dem till det nya statliga tjänstepensionsavtalet PA 16. Vi har även sett över strukturen för att göra det enklare för dig att hitta rätt.

Filtrera nyheter

Kategori
Publicerad