Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Ska du välja försäkringsgivare för din valbara del? »

Idag 17:00

Just nu skickar vi ut brev till dig som ska välja en försäkringsgivare för den valbara delen av din tjänstepension. Du gör ditt val på webben eller med hjälp av en blankett.

Pensionsdagen 2016 lockade storpublik »

2016-10-10

Det rådet inget tvivel om att pensioner och samhällsekonomi är ämnen som skapar stort intresse och engagemang. Den 5 oktober i år valde rekordmånga, 230 personer, att delta på Pensionsdagen. Även i år filmades evenemanget av SVT.

Min Pension vann pensionspriset Guldkanten för sin digitala pensionsinformation »

2016-10-05

Min Pension ger svenska folket vad dom vill ha, nämligen möjligheten att överblicka hela sin pension. För detta har vi idag tilldelat Min Pension vårt pris Guldkanten för bästa pensionsinformation 2016. Juryn belönade även Kerstin Runesson, pensionshandläggare i Karlskrona kommun, med priset Årets utropstecken.

Hjälp dina anställda förstå sin pension »

2016-10-05

Nu kan du som arbetsgivare hjälpa dina anställda att få en samlad bild av sin pension och de försäkringar de har genom sin statliga anställning. Erbjudandet vänder sig till dig som är ansluten till SPV:s tjänst Enklare pensionshantering och är ett samarbete mellan SPV och Min Pension.

Prognos för 2017 »

2016-09-29

I slutet av september skickar vi på SPV ut en prognos över 2017 års premiekostnader till alla berörda arbetsgivare. Prognosen gäller den förmånsbestämda ålderspensionen enligt PA 16 och övriga försäkringar som ingår i de statliga avtalsförsäkringarna.

Höstens första Bulletin skickad »

2016-09-26

Nu är höstens första nummer av nyhetsbrevet Bulletin ute. Nyhetsbrevet handlar bland annat om Tjänstepensionens dag, PA 16, prognos för 2017, Pensionsdagen, nominerade till pensionspriset Guldkanten och fler chanser att gå våra populära kurser.

Nomineringar till pensionspriset Guldkanten »

2016-09-15

Min Pension, Småspararguiden och Swedbank är årets nominerade finalister i SPV:s tävling om pensionspriset Guldkanten. Tävlingen lyfter fram nytänkande och bra exempel på information om pensioner. Vinnaren presenteras på Pensionsdagen den 5 oktober.

Ansök om pengar från stiftelser  »

2016-08-26

Du som lever under svåra ekonomiska förhållanden och tidigare har varit statligt anställd kan ansöka om att få pengar från stiftelser som vi på SPV förvaltar. Även du som är efterlevande till en person som varit statligt anställd kan ansöka om att få pengar. Sista ansökningsdag är 31 oktober.

Filtrera nyheter

Kategori
Publicerad