Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Vad händer med tjänstepension från statlig anställning 2017? »

2016-11-29

Vid årsskiftet räknar vi om tjänstepensionen från statlig anställning. Det innebär att du som tillhör tjänstepensionsavtalen PA 16, PA 03 eller PA-91 får en höjd utbetalning nästa år. Om du tillhör tjänstepensionsavtalet PA/SPR kan du få en sänkning. Hur mycket det blir för dig kan du se på Dina pensionssidor den 10 januari.

Nytt nummer av Bulletin ute »

2016-11-09

Nu kan du ta del av det senaste numret av vårt nyhetsbrev Bulletin. Det handlar bland annat om nya rutiner för betalning av Kåpan Extra, aktuellt utskick, se SVT:s sändning från Pensionsdagen, förenklingar för att förstå pensionen, film om direktinloggning och föreläsningar om PA 16.

Ny rutin för betalning till Kåpan Extra »

2016-11-09

Från och med 2017 levererar du som arbetsgivare eventuellt premiebelopp till Kåpan Extra via den ordinarie månadsfilen. Det innebär att premier till Kåpan Extra debiteras på samma faktura som premierna för övriga premiebestämda ålderspensioner.

Nytt för dig som löneväxlar eller funderar på att löneväxla »

2016-10-28

Idag har du möjlighet att spara extra pengar till din tjänstepension genom en enskild överenskommelse med din arbetsgivare, så kallad löneväxling. Det kan till exempel vara att du avstår lön eller sparade semesterdagar mot att din arbetsgivare betalar in mer pengar till din tjänstepension. Från 1 januari 2017 förändras placeringen av de pengarna i och med det nya tjänstepensionsavtalet PA 16.

SPV deltar i forskningsprojekt vid Mittuniversitetet »

2016-10-27

Vid Mittuniversitetet utvecklas just nu ett koncept för att utvärdera organisationers kommunikationsmognad. Projektet genomförs med stöd av tio olika organisationer, varav SPV är en.

Ska du välja försäkringsgivare för din valbara del? »

2016-10-26

Just nu skickar vi ut brev till dig som ska välja en försäkringsgivare för den valbara delen av din tjänstepension. Du gör ditt val på webben eller med hjälp av en blankett.

Pensionsdagen 2016 lockade storpublik »

2016-10-10

Det rådet inget tvivel om att pensioner och samhällsekonomi är ämnen som skapar stort intresse och engagemang. Den 5 oktober i år valde rekordmånga, 230 personer, att delta på Pensionsdagen. Även i år filmades evenemanget av SVT.

Min Pension vann pensionspriset Guldkanten för sin digitala pensionsinformation »

2016-10-05

Min Pension ger svenska folket vad dom vill ha, nämligen möjligheten att överblicka hela sin pension. För detta har vi idag tilldelat Min Pension vårt pris Guldkanten för bästa pensionsinformation 2016. Juryn belönade även Kerstin Runesson, pensionshandläggare i Karlskrona kommun, med priset Årets utropstecken.

Filtrera nyheter

Kategori
Publicerad