Komma överens om att tillhöra Avdelning I

Under särskilda omständigheter kan du som är född före 1988 komma överens med din arbetsgivare om att tillhöra Avdelning I i stället för Avdelning II.

Är du född före 1988 tillhör du generellt sett Avdelning II. Under särskilda omständigheter kan du göra en överenskommelse med din arbetsgivare om att i stället tillhöra Avdelning I. Om du byter från Avdelning II till Avdelning I går det inte att byta tillbaka till Avdelning II igen.

Beställ blankett och informationsblad

Du kan beställa en blankett för överenskommelse om att tillhöra Avdelning I hos vår kundservice på 020- 51 50 40 eller på kundservice@spv.se. Vi skickar blanketten med ett informationblad till din folkbokföringsadress. Både du och din arbetsgivare ska skriva under blanketten. Du kan tidigast tillhöra Avdelning I månaden efter blanketten har registrerats av oss på SPV.

Har du frågor?

Har du har frågor om att tillhöra Avdelning I istället för Avdelning II kontaktar du din arbetsgivare.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.