Webbseminarier

Vi sänder webbseminarier för statligt anställda som funderar kring sin pension.

De webbseminarier vi har under hösten

Lär dig mer om din pension

Ansöka om tjänstepension

Din pension – för yrkesofficer

Allt du behöver veta – född 1988 eller senare

Anmälan till webbseminarier

Länk till anmälningsformulär

Lär dig mer om din pension

Det här webbseminariet gäller dig född före 1988 och som tillhör Avdelning 2. Under det här seminariet får du veta hur tjänstepensionen från statliga anställning fungerar. Vi berättar vilka delar du har rätt till och vad du ska tänka på. Vi berättar också kort om allmän pension.

Föreläsaren pratar under cirka 45 minuter och sen finns det tid för cirka 15 minuter frågestund.

  • Fredag den 10 december 13:00 - 14:00

Ansöka om tjänstepension

Det här gäller för dig som ska gå i pension det närmaste året.  Du får veta vilka delar du har i tjänstepensionen från din statliga anställning och vad du ska tänka på. Vi berättar också kort om allmän pension.

Föreläsaren pratar under cirka 30 minuter och sen finns det tid för cirka 15 minuter frågestund.

  • Tisdag den 14 december 10.00 - 10.45

Se en inspelad version av webbseminariet "ansöka om pension" på Youtube

Din pension

–för dig som arbetar som yrkesofficer tills du går i pension

Det här gäller för dig som är född före 1988 och tillhör Avdelning 2. Vi berättar om tjänstepensionen för dig som arbetar som yrkesofficer på Försvarsmakten tills du går i pension. Du har särskilda regler i tjänstepensionsavtalet.

Du får svar på vilka delar du har rätt till och om du behöver göra något. Vi berättar vad som är skillnaden för dig som har en annan pensionsålder istället för 65 år och hur det påverkar.

Vi sänder via vårt verkytyg, men om du har begränsningar på din dator kan du istället se webbseminariet via din mobil eller surfplatta. Då behöver du ladda ner en app.

Läs mer om hur du deltar via mobil och surfplatta

Föreläsaren pratar under cirka 30 minuter och sen finns det tid för cirka 15 minuter frågestund.

  • Tisdagen den 7 december 10.00 - 10.45

Se inspelad version av "Lär dig mer om din pension som yrkesofficer" på Youtube.

Allt du behöver veta om tjänstepension

–för dig som är född 1988 eller senare och tillhör Avdelning 1.

Du som har många år kvar till pensionering kanske undrar om du behöver veta något? Din arbetsgivare betalar in pengar varje månad till din tjänstepension det kan vara flera tusen i månaden. Under webbseminariet berättar vi vilka delar du har rätt till och vad du kan tänka på. Vi går också genom hur tjänstepensionen påverkas under hela arbetslivet.

Efter du lyssnat på webbseminariet har du fått en trygghet om din tjänstepension från statlig anställning och din allmänna pension.

Föreläsaren pratar under cirka 30 minuter och sen finns det tid för cirka 15 minuter frågestund.

  • Onsdagen den 15 december 10.00 - 10.45

Våra webbseminarier är för dig som är statligt anställd eller har varit statligt anställd. Du kan delta varifrån du vill. Vi rekommenderar att du har en fast internetuppkoppling och använder hörlurar för bästa resultat. Vi skickar instruktioner till den mejladress som du anmäler dig med.
Vill du använda din mobiltelefon eller surfplatta, behöver du ladda ner appen Adobe Connect mobile. Den finns för Android och iOS. Observera att du kan inte delta via webbläsaren på mobilen eller surfplattan.

Mer om hur ett webbseminarium fungerar

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL