Vi byter bank för utbetalning

Nu byter vi bank för utbetalning av pensioner från SPV och Kåpan Pensioner. Från oktober 2017 betalar vi ut pensionerna via Swedbank istället för via Nordea. Eftersom vi på SPV inte har några kontouppgifter skickar vi pengarna till banken som betalar ut dem till rätt bankkonto.

Det innebär att vi inte vet vilket konto du får din pension utbetald till utan vi skickar pengarna till banken som sätter in dem på rätt bank och konto. Du måste därför anmäla till Swedbank vilket bankkonto och vilken bank du vill ha in din pension till. Du måste anmäla ett konto även om du vill ha pensionen till ett konto i Swedbank.

Anledning till byte av bank

Anledningen till att vi byter bank är att staten gjort en ny upphandling för samtliga svenska myndigheter. Vi har Nordea men byter med anledning av upphandlingen till Swedbank från 1 oktober.

Du som har utbetalning från oss eller Kåpan Pensioner

Du som har utbetalning från oss eller Kåpan Pensioner får i början av juni ett brev med information om vad du behöver göra.

 • Du som redan har ett konto anmält i Swedbanks kontoregister får ett brev där du ska kontrollera att kontonumret i brevet stämmer. Om du vill ha pengarna till det kontot behöver du inte anmäla det igen.
 • Du som inte har ett konto anmält i Swedbanks kontoregister måste anmäla till Swedbank vilket bankkonto och vilken bank du vill ha din pension till. Du måste anmäla ett konto även om du vill ha pensionen till ett konto i Swedbank.

  Anmäl ditt konto direkt på webben: www.swedbank.se/kontoregister – med eller utan e-legitimation. Det tar endast några minuter.

Möjlighet till avdrag på pensionsutbetalningen upphör

Möjligheten till avdrag på din pensionsutbetalning för till exempel fack- eller försäkringsavgifter upphör i och med att vi byter bank. Det innebär att fackförening eller försäkringsbolag istället fakturerar eventuella avgifter eller premier.

Du som ska ansöka om pension

Om du ska få utbetalning av din pension innan oktober måste du anmäla ditt konto både till Nordea och Swedbank. Ska du få utbetalning från oktober eller senare räcker det med att du anmäler ditt konto till Swedbank. Anmäler du inget kontonummer får du din pension på ett utbetalningskort. Att lösa in ett utbetalningskort kan innebära en kostnad för dig.

Så här anmäler du ditt bankkonto

 1. För utbetalning fram till oktober: Anmäl ditt konto till Nordea.
  Det gör du genom att fylla i blanketten
  Kontonummer för pensionsutbetalning – anmälan.
 2. För utbetalning från oktober: Anmäl ditt bankkonto till Swedbank.
  Det gör du direkt på webben: www.swedbank.se/kontoregister – med eller utan e-legitimation. Det tar endast några minuter.

Har du frågor om kontoanmälan?

Har du frågor om kontoanmälan ska du kontakta Swedbank på
08-585 900 00.

Har du andra frågor om bankbytet?

Har du andra frågor om bankbytet är du välkommen att ringa vår kundservice på 060-18 76 66.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida genom formuläret nedanför.