Ändrade regler för kontrolluppgifter

På grund av nya regler för hur vi ska redovisa skatt till Skatteverket skickar vi inte längre någon årlig kontrolluppgift för utbetalningar av förmånsbestämd ålderspension. För de utbetalningar vi gjort åt Kåpan Pensioner under januari–april 2019 skickar vi dock en kontrolluppgift.

Tidigare drog vi skatten varje månad och redovisade det en gång om året till Skatteverket i en kontrolluppgift. Från 1 januari 2019 redovisar vi skatten vi drar för dig varje månad till Skatteverket. Därmed skickar vi inte längre någon kontrolluppgift för de utbetalningarna.

Det här beror på en ändring i skatteförfarandelagen.

Ingen kontrolluppgift för förmånsbestämd ålderspension

På grund av ändringen ska vi inte längre skicka någon årlig kontrolluppgift för utbetalning av förmånsbestämd ålderspension. Alla uppgifter som vi redovisar till Skatteverket kan du se förtryckta i din inkomstdeklaration. Du kan också logga in på skatteverket.se och löpande se dina inkomstuppgifter.

Logga in på Mina sidor på Skatteverket.se

Det går också bra att ringa 0771-567 567, mejla eller skriva brev till Skatteverket och fråga om uppgifterna.

Kontrolluppgift för utbetalningar åt Kåpan Pensioner

I år skickar vi på SPV en kontrolluppgift för de pengar som vi betalat ut åt Kåpan Pensioner under januari–april 2019. Från maj 2019 betalar Kåpan Pensioner själva ut  pengarna och du får då en kontrolluppgift från dem för tiden maj-december 2019. Perioderna står inte specificerade på kontrolluppgifterna, men det är de som gäller om du får kontrolluppgift både från oss på SPV och från Kåpan Pensioner.

Fortsatta kontrolluppgifter från Kåpan Pensioner

Eftersom pengarna som Kåpan Pensioner betalar ut kommer från försäkringar, ska skatten även fortsättningsvis redovisas årligen till Skatteverket. Det innebär att Kåpan Pensioner också ska fortsätta att skicka ut kontrolluppgifter varje år.

Se dina utbetalningar

Du kan se dina utbetalningar från oss om du loggar in på Mina sidor. Du kan också se dem på din utbetalningsspecifikation som du får i samband med utbetalningen i januari eller om ditt belopp ändras.

Logga in på Mina sidor

Du kan se dina utbetalningar från Kåpan Pensioner om du loggar in på kapan.se. Du kan också se dem på din utbetalningsspecifikation som du får i samband med utbetalningen i januari eller om ditt belopp ändras.

Logga in på Mina sidor på kapan.se

Tillhör du ett annat avtal?

Om du tillhör ett annat pensionsavtal än PA 16 kan du läsa vad som gäller kring kontrolluppgifter för de avtalen också.

Ändrade regler för kontrolluppgifter för PostNord ITP-P

Ändrade regler för kontrolluppgifter för Industins och handelns tilläggspension ITP-S

Ändrade regler för kontrolluppgifter för Försäkringslösning PA-91 F

Ändrade regler för kontrolluppgifter för PA-RFVS

Ändrade regler för kontrolluppgifter för PostNord PA-91T

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL