Efter du har ansökt

När du har ansökt och fått ett beslut finns det några saker som kan vara bra att veta.

Tjänstegrupplivförsäkring

Pengarna från tjänstegrupplivförsäkringen betalas ut som ett skattefritt engångsbelopp ungefär en vecka efter att du ansökt.

Efterlevandepension

Du får din första utbetalning av efterlevandepensionen ungefär en vecka efter att du har ansökt. Pengarna från efterlevandepensionen betalas ut varje månad under sex år eller till den månad den avlidna skulle fyllt 75 år. Logga in på Mina sidor för att se utbetalningarna.

Logga in på Mina sidor

Återbetalningsskydd

Har du ansökt om pengar från ett återbetalningsskydd betalas de ut i form av en efterlevandepension. Du får oftast pengarna månaden efter du har ansökt.

För delar som Kåpan Tjänstepension förvaltar ser du utbetalningarna när du loggar in på Kåpans webbplats. Hade den avlidna valt en annan försäkringsgivare för den valbara delen kontaktar du den försäkringsgivaren.

Logga in på kapan.se

Så här anmäler du ditt bankkonto

Du anmäler enklast ditt konto på Swedbanks webbplats. Det måste vara ditt konto eller eller ett konto du har tillsammans med någon.

Du betalar skatt på pensionen

Du betalar skatt på din pension. Du kan ändra hur mycket skatt vi ska dra.

Ändra hur mycket skatt vi ska dra

Du som bor utanför Sverige

Om du flyttar utomlands eller redan bor utomlands är det några saker du behöver tänka på.

Information för dig som ska flytta utanför Sverige eller redan bor i ett annat land

Beställ besked om utbetalning

Vill du beställa ett besked om utbetalning gör du det via vår kundservice 020-51 50 40 eller skicka ett mejl till oss. Vi skickar beskedet till din folkbokföringsadress. På beskedet kan du se vilket belopp vi betalar ut till dig varje månad. Du ser också vilket belopp vi drar i skatt.

Skicka ett mejl till oss

Om du inte är nöjd med vårt beslut

Om du inte är nöjd med SPV:s beslut kan du begära att vi omprövar det.

Om du inte är nöjd

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL