Vi drar 30 procent i skatt från 2020

Från januari 2020 ska vi dra 30 procent skatt på din utbetalning. Du kan se ditt nya skatteavdrag tidigast den 6 januari om du loggar in på spv.se. Du kan också se det på utbetalningsspecifikationen som du får i samband med utbetalningen i januari.

Vi har tidigare dragit tabellskatt på utbetalningar över 14 000 kronor i månaden. Det innebär i många fall att vi drar under 30 procent i skatt. SPV är oftast så kallad sidoutbetalare, det vill säga inte den som betalar ut mest, och ska därför dra 30 procent i skatt.

Så här fungerar skatteavdraget

Vi ska dra skatt med 30 procent. Om din pension från SPV är din största inkomst, kan vi dra skatt enligt aktuell skattetabell. Då behöver du mejla eller skicka ett brev till oss om det.

Din totala inkomst påverkar skatten

Får du pension från flera olika utbetalare kan dina skatteavdrag totalt sett bli för låga. För att du inte ska få kvarskatt kan du höja ditt skatteavdrag hos den som betalar ut mest till dig.

Läs mer på om preliminärskatt på skatteverket.se.

Om du vill att vi drar mindre skatt

Om du vill att vi drar mindre skatt ska du skicka in ett beslut om jämkning till oss. Beslutet ansöker du enklast om på Skatteverkets webbplats.

Ansök om jämkning på skatteverket.se

Vi tar bort extra skatteavdrag i kronor

Om du har ett extra skatteavdrag i kronor hos oss, tar vi bort det från januari 2020. Behöver du fortsatt högre skatteavdrag kan du höja det hos den som betalar ut mest till dig. Om det är SPV kan du logga in och begära att vi ska dra exemplevis 35 procent i stället för 30 procent i skatt.

Logga in på Mina sidor

Se dina utbetalningar

Du kan se dina utbetalningar om du loggar in här på spv.se. Du kan också se dem på din utbetalningsspecifikation som du får i samband med utbetalningen i januari eller om ditt belopp ändras.

Logga in på Mina sidor

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL