Kompletterande ålderspension

Din arbetsgivare betalar in pengar som motsvarar 1,5 procent av din lön till din kompletterande ålderspension PA-91 F. Pengarna betalas in varje månad från 28 år och fram till att du fyller 65 år och så länge du är anställd.

Din kompletterande ålderspension PA-91 F placeras alltid i en traditionell livförsäkring med garanterad ränta som förvaltas av Kåpan Pensioner. Pensionen har inget återbetalningsskydd.

Kåpan Pensioners webbplats

Din arbetsgivare kan ge dig extra pension som en förmån

Det finns även möjlighet att genom lokala kollektivavtal göra extra avsättningar till din pension. Du kan till exempel sätta av lön eller sparade semesterdagar som extra pension istället. Avsättningarna placeras i en traditionell försäkring som förvaltas av Kåpan Pensioner. Kåpan Pensioner kallar den här pensionen för Kåpan Extra.

Kåpan Pensioners webbplats

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL