Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Filtrera nyheter

  • SPV:s generaldirektör Maria Humla får förlängt förordnande

    2024-03-07

    Regeringen förlänger Maria Humlas förordnande som generaldirektör för Statens tjänstepensionsverk, SPV.

  • SPV utreder stöd för beräkning till utmärkelsen NOR

    2024-01-15

    SPV har fått ett nytt uppdrag – att utreda utformningen av ett stöd till myndigheter för beräkningen av utmärkelsen För nit och redlighet i rikets tjänst. I utredningen kommer minst två pilotmyndigheter att ingå. Resultatet ska redovisas till Finansdepartementet senast i juni 2025. 

  • Fakturor och OCR-underlag från oss på SPV vid bokslutet 2023

    2023-11-14

    Det är snart dags för ett årsbokslut och här får du ett underlag hur du som jobbar på en statlig myndighet ska hantera och bokföra fakturor och OCR-underlag vid årsskiftet.

  • Nu kan anställda se sina statliga anställningar på Mina sidor

    2023-11-14

    Nu finns den nya tjänsten Dina statliga anställningar på Mina sidor här på spv.se. I den kan anställda se sina statliga anställningar och anmäla till SPV om det är något som inte stämmer i sin anställningshistorik.

  • Vad tycker du om våra självbetjäningstjänster?

    2023-09-27

    Nu genomför vi en undersökning bland er som använder våra självbetjäningstjänster. Vi vill bland annat veta mer om hur du upplever tjänsterna, vad som fungerar bra och vad som kan bli bättre i framtiden.

  • Nu får du koll på pensionskostnaderna för 2024

    2023-09-26

    I slutet av september skickar vi prognosen över pensionskostnader till dig som arbetsgivare. Använd prognosen i ditt budgetarbete.

  • Visst berättar du om tjänstepensionen?

    2023-09-26

    Du som arbetsgivare ger alla dina anställda en tjänstepension som är en viktig del av den totala pensionen. Berätta om den, se till att du har bra information till dina anställda och låt tjänstepensionen vara en del av er vardag. Den 27 september är det Tjänstepensionens dag och vad passar bättre än att uppmärksamma den då? Vi tipsar om hur!

  • Nu finns en ny version av överföringskraven

    2023-06-22

    Till följd av de ändringar som Arbetsgivarverket och de fackliga parterna har kommit överens om i PA 16 har kraven på vad du som arbetsgivare ska rapportera in för uppgifter till oss ändrats. Nu har vi publicerat Överföringskrav 4.0 som gäller från januari månads rapportering. Du som arbetsgivare ansvarar för att lönesystemet ändras utifrån det.

  • Ändringar i tjänstepensionsavtalet PA 16

    2023-05-24

    Nu har parterna på det statliga området förhandlat klart om ändringar i PA 16. Vi jobbar nu med att uppdatera överföringskraven som talar om vilka anställningsuppgifter du som arbetsgivare ska skicka till oss. Det arbetet ska vara klart och publicerat senast den 30 juni.   

  • Nya ledamöter i vår styrelse

    2023-04-03

    SPV:s styrelse har fått två nya medlemmar – Per Johansson, myndighetschef på Revisorsinspektionen och Thomas Eisensee, forskningschef på Konjunkturinstitutet.

  • Ny statlig ersättning i form av omställnings- och kompetensstöd

    2022-12-28

    Regeringen har beslutat om en ny statlig ersättning till arbetsgivare som betalar en avgift till Trygghetsstiftelsen. Ersättningen kallas för omställnings-och kompetensstöd och gäller från 1 oktober 2022. Den ska stärka den anställdas fortsatta anställningsbarhet under både pågående och avslutad anställning. Det är vi på SPV som ansöker och betalar ut ersättningen åt dig som arbetsgivare.

  • Tillfälliga regler för anställda födda 1958 som har delpension och rätt till garantipension

    2022-12-20

    Om du har en anställd som är född 1958, som har delpension och kan ha rätt till garantipension i sin allmänna pension, kan du välja att förlänga delpensionen till månaden innan hen fyller 66 år.

  • Fakturor och OCR-underlag från SPV vid bokslutet 2022

    2022-11-14

    Inför varje årsbokslut tar vi fram ett underlag om hur du som jobbar på en statlig myndighet ska hantera och bokföra fakturor och OCR-underlag i anslutning till årsskiftet.

  • Nu kan du anmäla dig till SPV-dagen

    2022-10-12

    SPV-dagen är en högaktuell dag med fokus på tjänstepensionen. Vi riktar in oss på vad som är nytt och vad som är på gång. Årets SPV-dag är onsdag den 23 november 2022.

  • Dags att kontrollera behörigheter

    2022-09-30

    Den 3 oktober är det dags att kontrollera behörigheter för de personer hos dig som använder våra självbetjäningstjänster.

  • Vad tycker du om våra självbetjäningstjänster?

    2022-09-28

    Nu genomför vi en undersökning bland er som använder våra självbetjäningstjänster. Vi vill bland annat veta mer om hur du upplever tjänsterna, vad som fungerar bra och vad som kan bli bättre i framtiden.

  • Nu får du koll på pensionskostnaderna för 2023

    2022-09-26

    I slutet av september skickar vi prognosen över pensionskostnader till dig som arbetsgivare. Använd prognosen i ditt budgetarbete.

  • Lyckan med tjänstepensionen!

    2022-09-23

    Tjänstepensionen är den mest önskade förmånen som du som arbetsgivare erbjuder era anställda. I samband med Tjänstepensionens dag, den 27 september, har du chans att berätta om tjänstepensionen från statlig anställning.

  • Kolla upp din behörighet om du inte kan logga in

    2022-06-06

    Har du problem att logga in i våra självbetjäningstjänster? Senast den 5 juni skulle en ansvarig hos dig ha godkänt alla behörigheter som ni som arbetsgivare behöver ha kvar. Om det inte är gjort, har din behörighet tagits bort.

  • Nytt om behörigheter

    2022-04-25

    Med start 25 april ökar vi säkerheten kring hanteringen av behörigheter till våra självbetjäningstjänster. Två gånger per år ska ni som arbetsgivare kontrollera, det vill säga godkänna eller ändra, alla era behörigheter till våra tjänster.

XS SM MD LG XL