Nu får du som pensionär besked om nytt belopp från oss

Ett nytt år innebär nya månadsbelopp i utbetalning. Därför får du som pensionär besked om nytt belopp från oss.

I samband med årets första utbetalning av den förmånsbestämda delen får du som pensionär besked om nytt månadsbelopp. Den förmånsbestämda delen indexeras vid årsskiftet utifrån aktuellt prisbasbelopp. Vi har räknat upp summan utifrån årets prisbasbelopp, som har ökat med 8,7 procent. Samma uppräkning ifjol var jämförelsevis 1,47 procent. Prisbasbeloppet grundar sig på prisutvecklingen i samhället (konsumentprisindex). Det är regeringen som varje år beslutar om beloppet.

Förutom den förmånsbestämda delen kan du även ha utbetalningar från två andra delar av tjänstepensionen – den valbara delen och Kåpan Tjänste. De delarna betalas inte ut av oss på SPV utan av de försäkringsgivare som har hand om de pengarna.

Vi betalar ut den förmånsbestämda delen den 18-19 januari och i samband med det skickas även utbetalningsbeskedet ut. Du kan redan nu se beloppet på Mina sidor.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL