Höjd garantipension kan sänka tjänstepensioner enligt avtalet PA-SPR

Höjningen av garantipensionen i augusti innebär att många pensionärer som tillhör tjänstepensionsavtalet PA-SPR nu får en sänkning av sin utbetalning från oss. Det innebär också att de fick för mycket utbetalt i augusti, men de pengarna behöver de inte betala tillbaka.

Enligt tjänstepensionsavtalet PA-SPR ska tjänstepension och familjepension från SPV minskas med garantipension och allmän pension från Pensionsmyndigheten. Det innebär att de som fått en höjning av garantipensionen eller garantipension för första gången får en sänkning av sin utbetalning från oss.

Du som berörs av sänkningen får ett brev

Vi skickar nu ut ett brev till dig som berörs av sänkningen. Du får även ett nytt utbetalningsbesked i samband med utbetalningen den 18-19 september. För några kan belopppet från oss bli 0 kronor efter sänkningen. Då skickar vi inget nytt utbetalningsbesked. Om du loggar på Mina sidor kan du se hur det påverkar din utbetalning. 

Logga in på Mina sidor

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL