Snart får du prognos över 2022 års pensionskostnader

I slutet av september (vecka 39) får du en prognos över nästa års pensionskostnader för statlig tjänstepension. Prognosen är beräknad specifikt för din arbetsgivare och kan användas som ett underlag i budgetarbetet.

Hösten är här och det innebär för många att budgetarbetet inför nästa år är i full gång. I slutet av september (vecka 39) får du en prognos över nästa års pensionskostnader för statlig tjänstepension. Prognosen är beräknad specifikt för din arbetsgivare och kan användas som ett underlag i budgetarbetet.

I prognosen ingår kostnader för förmånsbestämd pension enligt PA 16 och kostnader för övriga kollektiva försäkringarna som ingår i de statliga avtalsförsäkringarna. Vi ger dig också en prognos på kostnaderna för de premiebestämda pensionerna enligt PA 16, det vill säga den valbara delen, Kåpan Tjänste och Kåpan Flex.

Vi skickar prognosen som vanligt brev, adresserat till Ekonomichef. Så håll utkik i postfacket om du behöver få en uppfattning om nästa års pensionskostnader. Brevet inkluderar även ett scenario som beskriver hur kostnaderna antas utvecklas fram till och med 2024.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL