Hjälp oss öka medvetenheten om pensionen!

Just nu pågår en kampanj där vi tillsammans med Arbetsgivarverket och Pensionsmyndigheten vill öka medvetenheten om pensionen hos de statligt anställda. I början av veckan skickade vi ut underlag och hoppas att du som arbetsgivare hjälper till genom att publicera det på intranätet.

Vi ser i våra undersökningar att många anställlda ser arbetsgivaren som den naturliga informationskanalen när gäller pensioner. Så med hjälp av dig som arbetsgivare vill vi ge medarbetarna en uppfattning om hur mycket pengar utöver lönen de får varje månad, kopplat till sin anställning – att det kan handla om flera tusen i månaden!

Det vi behöver hjälp med är att du:

  • Så snart som möjligt: Publicerar en nyhetspuff på intranätet där de anställda kan ta sig till tjänsten ”Kolla in pengarna till pensionen”. Där kan de enkelt med ett reglage få en uppfattning om hur mycket som betalas in till pensionen varje månad.
  • En till tre veckor efter det: Sprider en länk till en undersökning som de anställda kan svara på, antingen genom att publicera den på intranätet eller genom att mejla ut den.

Har du inte fått underlaget?

Här kan du ta del av underlaget som vi skickade ut.

Underlag till intranätet

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL