Coronaviruset – hur påverkas pensionen?

Här samlar vi aktuell information kring hur vår verksamhet och din kontakt med oss kan påverkas av covid-19, corona. Sidan uppdateras löpande.

Utbetalning av tjänstepension och andra förmåner

Vi ser till att utbetalningar av din tjänstepension och övriga förmåner löper på som vanligt även om många medarbetare skulle bli sjuka eller behöva arbeta på distans.

Handläggning av ansökningar

Vi handlägger alla ansökningar om tjänstepension och övriga förmåner som vanligt. Det kan ta lite längre tid om många medarbetare skulle bli sjuka eller behöva arbeta på distans.

Om du skickar in handlingar med posten bör du se till att göra det i god tid. För att undvika dröjsmål råder vi dig till att använda våra olika e-tjänster i så stor utsträckning som möjligt.

Informationsträffar om tjänstepensionen

Vanligtvis ordnar vi informationsträffar runt om i landet. Nu kan du i stället få den informationen i ett av våra webbseminarier.

Här kan du läsa mer och anmäla dig

Hur din allmänna pension påverkas kan du läsa om på Pensionsmyndighetens webbplats.

Pensionsmyndighetens webbplats (nytt fönster)

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL