Enklare och säkrare att få tillgång till självbetjäningstjänster på spv.se

I början av nästa år blir det enklare och säkrare för dig som arbetsgivare att få åtkomst till självbetjäningstjänster på spv.se. Nuvarande hantering av behörigheter upphör att gälla den 1 mars 2020.

Ny hantering ger ökad överblick och informationssäkerhet

SPV har flera digitala självbetjäningstjänster för dig som arbetsgivare. Den nya hanteringen innebär att varje arbetsgivare utser en eller ett par ansvariga administratörer av behörigheter för självbetjäningstjänsterna. Det skapar överblick och ökad informationssäkerhet, då de utsedda administratörerna själva kan se vilka som använder och har tillgång till tjänsterna. De kommer också enkelt att kunna lägga till och ta bort behörigheter.

Som användare har du tillgång till självbetjäningstjänsterna precis som tidigare. Användare som behöver ny behörighet till någon av självbetjäningstjänsterna tar kontakt med sin arbetsgivares ansvariga administratör för att beställa behörighet. Vi inom SPV kommer fortfarande att finnas tillgängliga för frågor, support och stöd men det är inte vi som ger eller tar bort behörigheter.

Viktiga datum

För att inleda den nya hanteringen skickar vi ut brev till alla arbetsgivare där vi ber om kontaktuppgifter till en behörig beställare av självbetjäningstjänster. Sista dag att lämna in dessa kontaktuppgifter är den 20 december 2019.

Den nya hanteringen startar den 1 mars 2020.

Om inte behörig beställare och administratörer utses, kommer du som arbetsgivare inte att kunna lägga till eller ta bort behörigheter efter den 1 mars 2020.

Läs mer om den nya hanteringen av behörigheter

Hållpunkter för mer information

Vi på SPV kommer kontinuerligt att informera om vad den nya hanteringen av behörigheter för SPV:s självbetjäningstjänster innebär för dig som arbetsgivare. Ta gärna del av följande informationstillfällen och informationskanaler. Fler datum tillkommer under 2020.

Vad? När?
Nyheter på spv.se Löpande information
Brev till arbetsgivare Slutet av november 2019
Nyhetsbrevet Bulletin

november, december 2019 och januari 2020.
Anmäl dig till nyhetsbrevet Bulletin

Webbseminarium, arbetsgivarkvarten november, december 2019 och januari 2020
SPV-dagen, Stockholm 9 december 2019

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL