Brev om att vi tar bort extra skatteavdrag

I dagarna skickar vi ett brev om att vi tar bort extra skatteavdrag för personer som har utbetalning av flera delar i sin tjänstepension. Anledningen är nya skatteregler som gäller från 1 januari. De nya reglerna innebär att vi delar upp skatten beroende på vad utbetalningen består av. Det kan få effekt på den totala skatten på varje utbetalning.

Från 1 januari 2019 gäller nya regler för hur vi ska redovisa skatt på individnivå till Skatteverket. Fram tills nu har vi redovisat en preliminär skatt på hela beloppet. De nya reglerna innebär att vi delar upp skatten för den som har utbetalning av både förmånsbestämd ålderspension och till exempel av Kåpan Tjänste eller Kåpan Extra.

Den som har utbetalning  av både förmånsbestämd ålderspension och till exempel av Kåpan Tjänste eller Kåpan Extra bör se över hur skatteavdraget blir i januari på alla utbetalningar från SPV och andra utbetalare för att se om skatteavdraget är tillräckligt.

Läs mer om vad de nya reglerna innebär

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.