Nu skickar vi ut pensionsbeskeden – och visar helheten på webben

Under perioden 28 februari till 14 mars skickar vi ut årets pensionsbesked med information om tjänstepensionen från statlig anställning. Den som har en digital brevlåda får sina besked den här veckan. Vi lanserar samtidigt Dina pensionssidor där den anställda på ett enkelt sätt kan få en helhetsbild av hur mycket hen har tjänat in till sin tjänstepension från statlig anställning.

I utskicket får den anställda olika besked beroende vilket avtal eller avdelning den tillhör. Ett av beskeden visar hur mycket du som arbetsgivare betalat in under 2017 till de premiebestämda delarna. Det ser den anställda även på Dina Pensionssidor där hen också ser vilka delar hen har i sin tjänstepension, värdet på dem och hur de fungerar. Där kan den anställda kan även göra en pensionsprognos för hela sin pension genom ett samarbete med Minpension.se.

Logga in på Dina pensionssidor

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.