Vi är först någonsin att få ett godkänt språk

Bärbar dator som visar SPV:s webbplats och en grön checkbox.

Spv.se är den första webbplats någonsin som fått ett helt godkänt protokoll vad det gäller innehåll och språk i Funkas certifieringsrevision.

Vi har sedan 2005 samarbetat med Funka för att tillgänglighetscertifiera vår webbplats. Den senaste revisionen blev klar nu i veckan. Vi blev den första webbplatsen någonsin som fått helt godkänt i den del av revisionen som handlar om språk och innehåll.

Sedan den senaste revisionen, 2015, har våra redaktörer gått igenom och skrivit om allt innehåll. Det har de bland annat gjort i samband med att vi införde det nya avtalet PA 16.

Utdrag ur Funkas rapport:

"Stort grattis! SPV är den första webbplats någonsin att få ett helt grönt innehållsprotokoll. Trots att innehållet i sig är komplext med många facktermer både skriver och strukturerar ni texterna på ett enkelt sätt. Här är ett trevligt du-tilltal, ett aktivt språk och relativt korta meningar. Dessutom tydliga ingresser, god styckeindelning och beskrivande mellanrubriker. Generellt kanske man kan säga att innehållet är svårt, men vi kan inte se hur ni skulle kunna göra sajten innehållsmässigt mycket enklare. Bra!"

Läs mer om tillgänglighetscertifiering på Funkas webbplats

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.