Nu är ett bra tillfälle att tänka på din tjänstepension

Genom korta, humoristiska filmer vill vi få dig som är mitt i arbetslivet att bli mer medveten om din tjänstepension. Den första av fyra filmer har premiär i juni. Håll utkik!

Målgruppen för kampanjen är anställda i staten som är mitt i arbetslivet. Vi fokuserar på några få händelser i livet då det kan vara extra bra att tänka på sin tjänstepension; "bröllopet", "att få barn", "separation" och "lönesamtal". Vi iscensätter dessa och kryddar med humor.

Om kampanjen I kontakten med våra kunder som är på väg att bli pensionärer får vi insikt om att de skulle behövt veta mer om hur tjänstepensionen påverkas av hela livet och arbetslivet. Vi vill med kampanjen pröva ett nytt sätt att möta kunden mitt i arbetslivet.

– Vi vill på ett lätt och lustfyllt sätt informera om att målgruppen vid några få händelser i livet behöver komma ihåg en sak, berättar Camilla Persson, projektledare.

Filmerna kommer du att kunna se främst via webb och sociala medier. Den första har premiär i juni.

 

Pågående filminspelning på SPV. På bilden Terése Lind, produktionsledare på Gullers Grupp, och Therese Lögdahl, som har huvudrollen i filmerna. Foto: André Byström

Sveriges Radio inslag om filminspelningarna  (scrolla fram till tiden 3:12:30 för att lyssna på intervjun)

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.