Blankett för att byta avdelning

Under vissa förutsättningar är det möjligt för personer födda före 1988 att tillhöra Avdelning I istället för Avdelning II. Nu kan den anställda eller du som arbetsgivare beställa en blankett för att göra en överenskommelse om det.

Viktigt att tänka på

Överenskommelsen är frivillig. En grundläggande förutsättning är att den anställda inte har tjänat in förmånsbestämd ålderspension tidigare. Läs mer om förutsättningarna för att ingå en överenskommelse i tjänstepensionsavtalet PA 16 och i tillhörande arbetsgivarnyckel.

Tjänstepensionsavtalet PA 16 och i tillhörande arbetsgivarnyckel på Arbetsgivarverkets webbplats

Beställ blanketten via kundservice

Du eller den anställda kan beställa blanketten hos vår kundservice. Vi skickar den tillsammans med information hem till den anställda. Både du som arbetsgivare och den anställda ska skriva under överenskommelsen.

Blanketten beställer du genom att kontakta kundservice på 060-18 75 03 eller på kundservice@spv.se.

När vi registrerat blanketten skickar vi ut en bekräftelse till dig och till den anställda.

Har du frågor?

Det är du som arbetsgivare som tillsammans med fackförbundet ska svara på frågor från en anställd. Har du frågor eller vill veta mer om överenskommelsen kontaktar du Arbetsgivarverket.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.