Hjälp dina anställda förstå sin pension

Nu kan du som arbetsgivare hjälpa dina anställda att få en samlad bild av sin pension och de försäkringar de har genom sin statliga anställning. Erbjudandet vänder sig till dig som är ansluten till SPV:s tjänst Enklare pensionshantering och är ett samarbete mellan SPV och Min Pension.

Tillsammans med dig som arbetsgivare vill vi ge statligt anställda en bättre möjlighet att förstå sin pension. Erbjudandet består av två delar.

Pensionsinformation på intranät

Vi på SPV ger dig som arbetsgivare ett informationsmaterial som du kan använda på intranätet. De anställda får information om sin tjänstepension och om de försäkringar de har genom sin statliga anställning. De får information om var de vänder sig med frågor och hur de ansöker om sin pension. Du som arbetsgivare kan komplettera informationen med rutiner och material som gäller för dina anställda.

Pensionsprognos på intranätet

Du som arbetsgivare har möjlighet att utveckla en direktinloggning för dina anställda till Minpension.se. Det finns olika alternativ att välja mellan. Genom en direktinloggning kan dina anställda på ett enkelt sätt få en samlad bild av sin pension och göra pensionsprognoser direkt på intranätet.

Är du intresserad av erbjudandet kontaktar du din kundansvarige på SPV.

En film om våra erfarenheter av direktinloggning

Vi på SPV genomförde tillsammans med Min Pension ett pilotprojekt under våren 2015 där våra anställda fick möjlighet att göra pensionsprognoser via intranätet. Pilotprojektet föll väl ut och därför vill vi tillsammans med Min pension ge dig som arbetsgivare möjligheten att erbjuda dina anställda en direktinloggning till Minpension.se.

Du kan se en kort film om våra erfarenheter av att erbjuda våra anställda möjligheten att göra pensionsprognoser direkt på intranätet.

Film på YouTube om direktinloggning till Minpension.se

Information om tjänsten Enklare pensionshantering

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.