Nomineringar till pensionspriset Guldkanten

Min Pension, Småspararguiden och Swedbank är årets nominerade finalister i SPV:s tävling om pensionspriset Guldkanten. Tävlingen lyfter fram nytänkande och bra exempel på information om pensioner. Vinnaren presenteras på Pensionsdagen den 5 oktober.

Trots att det finns mycket information om pensioner upplever många att de ändå inte är tillräckligt insatta i området. SPV vet att det finns ett stort behov av enkel och lättillgänglig information presenterad så att alla förstår. Därför delar vi ut, för 15:e året i rad, priset Guldkanten till årets bästa informationsinsats inom pensionsområdet.

Här är juryns motiveringar till nomineringarna

Min Pension – för sin digitala pensionsinformation

En pionjär inom området som med konsumenten i fokus brutit ny mark för att skapa medvetande och engagemang om pensioner. Min Pension utvecklas löpande och utökas med fler kanaler som med enkla och pedagogiska lösningar hela tiden når nya användare. Ingen annan insats är i närheten av Min Pensions betydelse för den enskilde pensionsspararens kunskap om sin framtida pension!

Småspararguiden – för sin rådgivningstjänst

Nytt och intressant. Enkelt och tydligt. Småspararguiden ställer sig på konsumentens sida och utmanar etablissemanget med sina framfusiga och tänkvärda frågor som leder till svar som inte alltid är självklara. Vasst och välkommet!

Swedbank – för kampanjen ”Peppad på att prata pension”

Intresset för pensioner kan aldrig bli för stort! Branschens aktörer gör löpande satsningar för att höja intresset för pensioner hos sina kunder. Få lyckas så bra som Swedbank. Vi blir peppade när vi ser Swedbank lyckas med sina ambitioner att på ett humoristiskt sätt få konsumenterna att stanna upp och tänka till.

Läs mer om tävlingen Guldkanten

Vinnaren presenteras på Pensionsdagen 5 oktober

Vinnaren presenteras på SPV:s årliga evenemang Pensionsdagen den 5 oktober på Clarion hotel Sign i Stockholm. Pensionsdagen vänder sig till alla som är intresserade av pensioner och samhällsekonomi. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, Tredje AP-fondens vd Kerstin Hessius, Pensionsmyndighetens ordförande Göran Hägglund och Nordeas chefsekonom Annika Winsth är några av dagens föreläsare.

Läs mer om programmet och anmäl dig

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.