Nytt innehåll på webbplatsen gör det enklare för dig att hitta rätt

Vi har skrivit om en stor del av texterna på webbplatsen och anpassat dem till det nya statliga tjänstepensionsavtalet PA 16. Vi har även sett över strukturen för att göra det enklare för dig att hitta rätt.

I de nya texterna börjar vi med att beskriva det som gäller för alla. Därefter berättar vi om vad som är specifikt för dig beroende på när du är född. Vi försöker hålla texterna korta och kärnfulla och använder oss av exempel för att förklara vad vi menar.

Det här har vi förändrat

Nyfiken på pension är den del av webbplatsen där du hittar information om hur tjänstepensionen från din statliga anställning fungerar. Vi har delat upp större delen av informationen beroende på när du är född.

Nyfiken på pension

Händelser i livet är menyn där du kan läsa om vad du bör tänka på vid olika händelser i livet och hur de påverkar din tjänstepension. Bland annat kan du läsa om vad som händer med din tjänstepension när du studerar eller om du blir sjuk.

Händelser i livet

Dags för pension är en ny meny. Vi ger dig information och tips inför pensioneringen. Vi berättar också om hur du ansöker och vad som är bra att tänka på efter att du ansökt. Här finns även information om hur du kan gå ner i arbetstid en tid innan du går i pension.

Dags för pension

För pensionärer är den delen av webbplatsen som vänder sig till dig som är pensionär och får pengar från oss. Här finns allt du behöver veta om din pension, från vilket datum du får pengar till hur du ändrar kontonummer.

För pensionärer

För efterlevande är menyn för dig som har förlorat en nära anhörig och får ersättning från oss. Här hittar du bland annat information om vilka delar du kan få ersättning från och när pengarna betalas ut till dig.

För efterlevande

Favoriter och länkar till webbplatsen måste länkas om

De förändringar vi har gjort gör att några av adresserna till sidorna på webbplatsen ändrats. Det innebär att om du hade favoriter/bokmärken till sidor på webbplatsen kan de ha slutat fungera och de behöver länkas om.

Tyck till om det nya innehållet

Vi fortsätter arbetet med att förbättra innehållet på webbplatsen. Vi är nyfikna på vad du tycker om förändringarna. Lämna gärna en synpunkt på vår utvecklingsblogg.

Tyck till om innehållet (extern webbplats)

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.