Införande av PA 16 – just nu och framöver

Nu har vi jobbat med införandet av tjänstepensionsavtalet PA 16 i ett halvår. Här får du som arbetsgivare information om nuläget och vad som händer framöver.

Överföringskraven

De nya överföringskraven med tillhörande bilagor finns här på spv.se och gäller från 1 januari 2017. Där finns även mer information och svar på de vanligaste frågorna. Under perioden 1 januari–31 december 2016 överförs anställningsuppgifterna enligt gällande överföringskrav för PA 03.

Länk till information om överföringskraven

Den valbara delen

Arbetsgivarverket har nu tecknat avtal med åtta försäkringsgivare som ska vara valbara i PA 16. I oktober skickar vi ut information om valet till de som är nyanställda från 1 januari 2016. Det gäller oavsett om den anställde tillhör Avdelning I eller Avdelning II.

Du som arbetsgivare fortsätter under övergångsperioden att betala in premier som tidigare, det gäller för samtliga anställda som omfattas av PA 16.

Flytträtten

Arbetet med att göra det möjligt att flytta pengar från en försäkringsgivare till en annan är i full gång. Nu är det även klart att SPV ska hantera pengarna i en flytt vilket är en ny del i utvecklingen av flytträtten. Tidsplanen är att tjänsten ska vara tillgänglig den 1 april 2017.

Kåpan Ålderspension

Från 1 juli 2016 får alla som idag har Kåpan Ålderspension för sin valbara del en ny försäkring. Försäkringen har flytträtt på pengarna men är utan återbetalningsskydd. Vi skickar ut information tillsammans med försäkringsbrev och försäkringsvillkor till kunderna under perioden 15 augusti till 8 september.

Ändrade villkor vid löneväxling

De som tidigare ingått eller ingår en överenskommelse om extra premier i utbyte mot exempelvis semester får idag sina pengar placerade i Kåpan Extra. Från 1 januari 2017 går pengarna istället till den valbara delen. Det innebär att både placering av och möjlighet att ta ut pengarna förändras. I höst skickar vi ut information om förändringarna till de som berörs.

Du som arbetsgivare bör vara uppmärksam på att om du tecknar nya överenskommelser om löneväxling i år ska du informera den anställde om den kommande förändringen. Ändra även texten i överenskommelsen som du använder vid löneväxling.

Informationen här på spv.se

Den 28 juni produktionssätter vi en ny version av informationen till privatpersoner här på spv.se. Vi har anpassat struktur och innehåll till att nya avtalet har två avdelningar. I arbetet har vi utgått från de insikter vi har om att kunden i första hand vill ha information på en övergripande nivå. Vi har även försökt hålla texterna korta och kärnfulla och undviker att använda svåra ord och begrepp. Informationen som riktar sig till dig som arbetsgivare om till exempel rapportering och premier ser vi över senare i år.

Överenskommelse om att byta till Avdelning I

Det dröjer innan det blir möjligt att komma överrens med en anställd född 1987 eller tidigare om att tillhöra Avdelning I. När det blir möjligt att göra en överenskommelse kommer det inte att kunna gälla retroaktivt utan bytet gäller från det datum då blanketten kommer till oss på SPV. Vi återkommer med mer information i höst.

Fortsatt information

Den här informationen hittar du även som nyhet på spv.se under fliken Arbetsgivare. Vi skickar också ut information i nyhetsbrevet Bulletin under året.

Du kan prenumenera på Bulletin genom att anmäla dig på spv.se under fliken Arbetsgivare.

Har du frågor?

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på arbetsgivartjanster@spv.se. Du kan också kontakta vår kundservice på 060-18 75 03.

Avslutningsvis önskar vi er en trevlig sommar!

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.