Verksamhetsutvecklare med produktägaransvar

SPV är inne i en spännande förändring för att bli en myndighet med ännu nöjdare kunder, en starkare aktör i pensionsbranschen och en attraktiv arbetsgivare. Tillsammans arbetar vi ständigt för att utvecklas och förbättra våra arbetssätt. Till Enhet Grunduppgifter och valcentral söker vi nu en driven verksamhetsutvecklare med produktägaransvar.

Ansökan

Ansök senast den 26 februari 2020. Ange referensnummer MD 2020/63.

Sök tjänsten som verksamhetsutvecklare (Vismas webbplats)

Avdelning Pensionsadministration ansvarar för att vi har en ändamålsenlig, effektiv och kvalitativ ärendehandläggning av pensionsförmåner utifrån kundens behov.

Enhet Grunduppgifter och valcentral, som tillhör Avdelning Pensionsadministration, ansvarar för att ta in grunduppgifter från statliga arbetsgivare som sedan används av hela SPV. Enheten hanterar också de statligt anställdas val av försäkringsgivare och förmedling av premier. Enheten samverkar med hela verksamheten och även med flera andra intressenter såsom till exempel statliga arbetsgivare och deras lönesystem.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare kommer du att vara med och utveckla ett agilt teambaserat arbetssätt och vara med och driva enhetens kvalitets- och utvecklingsarbete.

I rollen som produktägare kommer du att samordna behov och krav från verksamheten och vara verksamhetens förlängda arm i teamet. Du ser till att behoven prioriteras i backloggen och bryts ner till lämpliga genomförbara aktiviteter.

Du kommer också att axla rollen som uppdragsledare för verksamhetsanalyser och utvecklingsinitiativ.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en akademisk utbildning eller flerårig erfarenhet som produktägare eller liknande, som vi bedömer likvärdigt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:

  • att arbetat i rollen som verksamhetsutvecklare och/eller produktägare
  • att arbeta med agila arbetsmetoder
  • arbete med krav eller test
  • av uppdragsledning.

Du har en god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt, på svenska.

För att lyckas i det här uppdraget är även dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen.

Som person:

  • är du bra på att samarbeta. Du arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lyhörd, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • är du driven och initiativtagande. Du tar många egna initiativ, sätter igång aktiviteter, får saker att hända och uppnår resultat.
  • är du strukturerad. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.
  • har du en helhetssyn. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Säkerhet har hög prioritet för oss på SPV. Den här tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att vi genomför en säkerhetsprövning innan vi tar beslut om att anställa en ny medarbetare. Du måste vara svensk medborgare för att kunna få en säkerhetsklassad tjänst. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär kan du läsa om här:

Säkerhetsprövning (Säkerhetspolisens webbplats)

Vi erbjuder

Välkommen till en organisation med trevlig atmosfär i fräscha lokaler, där delaktighet och engagemang värderas högt. Vi ser rekrytering som en långsiktig investering och ser ett stort värde i att du som medarbetare mår bra och satsar därför mycket på att erbjuda dig en frisk arbetsplats. Vi strävar efter mångfald och att ha ett inkluderande synsätt på alla nivåer i organisationen.

Om arbetsplatsen

Statens tjänstepensionsverk, SPV, är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka 260 medarbetare.

Kontaktperson

Elisabeth Sundberg
Enhetschef
070-229 33 06
elisabeth.sundberg@spv.se

Fackliga kontaktpersoner

Daniel Granath
ST
060- 18 75 45
daniel.granath@spv.se

Peder Bergsten
Saco-S
060-18 69 73
peder.bergsten@spv.se

Kari Jokinen
Seko
060-18 77 62
kari.jokinen@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.