Chef för avdelning Pensionsadministration

SPV är inne i en spännande förändring för att vara en effektiv myndighet med ännu nöjdare kunder och för att öka medvetenheten om tjänstepensionen. Nu söker vi en chef till avdelningen Pensionsadministration.

Ansökan

Ansök senast den 22 mars 2019. Ange referensnummer MD 2019/78. I den här rekryteringen samarbetar vi med Novare public.

Sök tjänsten som avdelningschef för Pensionsadministration (Recrutos webbplats)

Avdelning Pensionsadministration är en nybildad avdelning som ansvarar för att vi har en ändamålsenlig, effektiv och kvalitativ ärendehandläggning utifrån kundens behov. Vi handlägger förmånerna för de kollektivavtal och förordningar som SPV har ett ansvar för att administrera. Avdelningen ansvarar även för att utföra administrativa och handläggande uppgifter åt Statens tjänstepensions- och grupplivnämnd. Avdelningen har för närvarande 80 medarbetare fördelat på 4 enheter.

Arbetsuppgifter

Från den 1 april 2018 är SPV organiserade på ett nytt sätt. Avdelningen Pensionsadministration är en sammanslagning av tre tidigare avdelningar. Din uppgift kommer vara att inom den nya avdelningen arbeta för effektiva processer och gemensamma arbetssätt som en del av hela SPV. Vi tror att samarbete mellan avdelningen och övriga avdelningar är central för att nå SPV:s övergripande mål "Vi har nöjda och trygga kunder" samt "Vi är effektiva och hållbara". Det kräver förändringsledning i form av tydlig riktning, delaktighet och situationsanpassat ledarskap. Ytterligare en uppgift är att säkerställa att avdelningens kompetens motsvarar utvecklingen framåt bland annat genom automatisering av vissa processer.

Som avdelningschef förväntas du

 • delta i myndighetens ledningsgrupp och ta ett helhetsansvar och strategiskt ansvar för SPV:s verksamhet, mål och resultat. Du blir också en representant för SPV:s operativa ledning som en av verksamhetens 20 chefer.
 • ansvara för och leda avdelningens verksamhet, personal, ekonomi, resultat och kompetensförsörjning på ett kundinriktat, effektivt och kvalitativt sätt
 • driva verksamhetsutveckling utifrån ständiga förbättringar och tydligt kundfokus samt anpassa verksamheten utifrån kundernas och omvärldens förväntningar
 • följa upp kvalitet och resultat, utforma effektiva och i många delar nya arbetssätt samt säkerställa en god arbetsmiljö
 • vara ett föredöme för SPV:s ledarskap.

I arbetet ingår att driva avdelningens verksamhet med fokus på kundnytta på ett kostnadseffektivt sätt med rätt kvalitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning samt dokumenterad ledarutbildning. Du har även dokumenterat goda resultat av att arbeta som chef på strategisk nivå och har ingått i ledningsgrupp i en större organisation. Du har också dokumenterat goda resultat från förändringsarbete på strategisk nivå. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift samt goda kunskaper i Microsofts standardprogram.

Som person har du

 • mycket god ledarförmåga som grundar sig i ett genuint intresse för människor och deras utveckling. Du kan leda genom andra, samordnar grupper, skapar engagemang och delaktighet
 • förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt
 • ett gott omdöme, gör korrekta avvägningar och prioriteringar
 • hög abstraktionsförmåga, tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser.
 • en stark vilja och kraft för att förändra och förbättra för att nå kvalitet och effektivitet
 • förmåga att tänka nytt, utmana invanda mönster och förmåga att skapa förutsättningar för att kunna genomföra förändringarna
 • förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet
 • en hög grad av personlig mognad, är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna när vi bedömer dina kvalifikationer.

Meriterande

Det är en fördel om du har erfarenhet av

 • tjänstepensionsverksamhet
 • ledningsarbete i en statlig verksamhet
 • att vara chef i en handläggande verksamhet eller produktionsverksamhet
 • av en kundnära roll i till exempel ett försäkringsbolag.

Anställning

 • Anställningsform: tillsvidareanställning
 • Omfattning: heltid
 • Tillträde: tillträde så snart som möjligt
 • Placering: Sundsvall

Vi erbjuder

Välkommen till en organisation med trevlig atmosfär i fräscha lokaler, där delaktighet och engagemang värderas högt. Vi ser rekrytering som en långsiktig investering och ser ett stort värde i att du som medarbetare mår bra och satsar därför mycket på att erbjuda dig en frisk arbetsplats. Vi strävar efter mångfald och att ha ett inkluderande synsätt på alla nivåer i organisationen.

Övrigt

Säkerhet har hög prioritet för oss på SPV. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan vi tar beslut om att anställa en ny medarbetare. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär kan du läsa om här:

Säkerhetsprövning (Säkerhetspolisens webbplats)

Om arbetsplatsen

Statens tjänstepensionsverk, SPV, är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka 250 medarbetare.

Kontaktperson

Mitra Frost
Rekryterare på Novare public
073-640 92 39
mitra.frost@novare.se

Fackliga kontaktpersoner

Peder Bergsten
Saco-S
060-18 69 73
peder.bergsten@spv.se

Daniel Granath
ST
060-18 75 45
daniel.granath@spv.se

Kari Jokinen
Seko
060-18 77 62
kari.jokinen@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.