Enhetschef till kundservice

Vår kundservice är högt uppskattad av våra kunder. Vi utvecklar oss ständigt för att kunna ge ännu bättre service om den statliga tjänstepensionen. Nu söker vi en enhetschef till vår kundservice.

Ansökan

Ansök senast den 25 februari 2018. Ange referensnummer: MD 2018/40.

Sök tjänsten enhetschef till kundservice på Vismas webbplats

Arbetsbeskrivning

I vårt arbete har vi ett stort fokus på våra kunder och deras behov. På kundservice besvarar vi kundernas frågor om den statliga tjänstepensionen främst via telefon, brev och mejl. Vårt arbete innebär att ge god och snabb service så att kunden upplever enkelhet, begriplighet och trygghet i kontakten med oss De digitala möjligheterna genomsyrar allt mer vår verksamhet. Det innebär att vårt behov av utvecklings- och förändringsförmåga samt helhetssyn ökar.

Som enhetschef

 • leder, planerar och följer du upp enhetens verksamhet direkt under avdelningschefen
 • har du personal- och budgetansvar
 • arbetar du aktivt tillsammans med övriga chefer på avdelningen för att bidra till avdelningens utveckling. Som en av våra totalt 20 chefer blir du också en representant för ledningen av SPV:s verksamhet.

I arbetet ingår också att du driver enhetens verksamhet kostnadseffektivt, kvalitativt och på ett kundinriktat sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap i någon form. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom kundservice och om du har haft personalansvar i någon verksamhet. Det är också meriterande om du har kunskap om kundbemötande och kännedom om vår verksamhet.

Du har en akademisk utbildning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig och du har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför vill vi att du har

 • ett genuint intresse av människor och deras utveckling
 • ett gott omdöme som innebär att du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut
 • ett strategiskt tänk med ett brett perspektiv på frågor. Du kan se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar efter det
 • förmåga att kommunicera tydligt på ett rakt och ärligt sätt och säkerställer att dina budskap når fram
 • ledarskapsförmåga att leda, motivera och förse andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå våra gemensamma mål.

Sist men inte minst är det viktigt att du gillar att leda genom andra och att du har förmåga att skapa engagemang och delaktighet.

Befattningen är säkerhetsklassad vilket innebär att vi kommer att genomföra en registerkontroll och säkerhetsprövning för den person vi vill anställa till tjänsten. Kontrollen och prövningen sker enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). Svenskt medborgarskap är en förutsättning för tillträde till säkerhetsklassad befattning.

Anställning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde 1 april eller så snart som möjligt
 • Vi tillämpar sex månaders provanställning för externa sökande.

Övrigt

Du kommer att arbeta i en organisation med trevlig atmosfär i helt nyrenoverade lokaler, där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. SPV ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra. Vi satsar därför mycket på att erbjuda en frisk arbetsplats och på kompetensutveckling som en naturlig del av vår vardag.

Att utveckla sin kompetens är också en naturlig del av vår vardag. Vi strävar efter mångfald och att ha ett inkluderande synsätt på alla nivåer i organisationen.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens tjänstepensionsverk, SPV, är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka 270 medarbetare.

Kontaktperson

Charlotte Barta
Sektionschef
070- 378 52 02
charlotte.barta@spv.se

Fackliga kontaktpersoner

Daniel Granath
ST
060- 18 75 45
daniel.granath@spv.se

Sofia Suomalainen
Saco-S
060-18 74 41
sofia.suomalainen@spv.se

Kari Jokinen
Seko
060-18 77 62
kari.jokinen@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta gärna vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.